Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2012-01-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
Vla
ISBN
9789127119383
Psykopatologi (inbunden)

Psykopatologi

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2012-01-30
414
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Psykopatologi presenteras en aktuell och vetenskapligt förankrad kunskap om psykopatologi utifrån tre centrala psykologiska teorier: biologisk psykologi, kognitiv beteendeteori och psykoanalytisk/psykodynamisk teori.

Varje teoris förhållningssätt till psykiska sjukdomars uppkomst och deras orsaker diskuteras i tre enskilda kapitel, författade av representanter för respektive skolbildning. I bokens avslutande kapitel jämför sedan bokens huvudförfattare de tre teorierna utifrån några centrala teman. Utifrån vilka kriterier etableras diagnoser inom de olika skolbildningarna? Vad betraktas som normalt respektive avvikande? Och hur har de olika teorierna påverkats av samhällets förändringar och forskningens utveckling? Läsaren får också ta del av tankar kring hur teorierna förhåller sig till behandlingsarbete av olika slag.

Psykopatologi är skriven för studerande och yrkesverksamma psykologer, socionomer, sjuksköterskor, läkare och andra inom vårdsektorn. Boken kan med fördel användas som kurslitteratur vid universitet och högskola och som påbyggnad till boken Personlighetspsykologi (2007), även den författad av Claudia Fahlke och Per Magnus Johansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykopatologi
  2. +
  3. Personlighetspsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personlighetspsykologi av Claudia Fahlke, Per Magnus Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 823 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykopatologi