Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2012-03-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Waldersten, Petra (form)
Dimensioner
233 x 160 x 15 mm
Vikt
445 g
SAB
Doka,158.3
ISBN
9789127119390

Samtal som fungerar

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-03-19
384
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför blir Göran arg av mina frågor? Varför ökar jag samtalets tempo med Sara? Varför är lönesamtal alltid så jobbiga? Hur skall jag få Jens att vilja träffa mig igen? Det professionella samtalet är en central del i många yrken. Ibland kan det kännas frustrerande, andra gånger flyter samtalet på och bidrar till förändring. Denna bok handlar om att skapa samtal som fungerar, samtal som får oss dit vi vill. Målet är att kunna använda samtalet på ett mer effektivt sätt för att hjälpa andra.

Det unika med boken är att författarna kombinerar principer från beteendeterapi, tillämpad beteendeanalys och motiverande samtal (MI) för att ge en fördjupad förståelse kring vad som händer i samtal. Dessa perspektiv hjälper oss att se samtalet som ett sammanhang där två personer deltar i en ömsesidig växelverkan och hur båda påverkar samtalets utveckling - i både positiv och negativ riktning.

Boken riktar sig till studerande och yrkesverksamma psykologer, socionomer, sjuksköterskor, läkare och alla andra som har samtal som ett arbetsredskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtal som fungerar
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtal som fungerar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken innehåller konkreta tips om hur man går till...
  Berit, 2 oktober 2013

  Boken innehåller konkreta tips om hur man går till väga för att som handledare i ett samtal få samtalet att flyta på som en dans. Vad jag som handledare kan göra för få min/mina samtalsparter att fokusera på att få till en positiv förändring av någonting de har svårigheter med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Policies for a Small Planet

  Johan Holmberg

  First published in 1992. The world is not living within its means. Current development policies, in both industrial and developing countries, are wasting resources and destroying the commons on which we all depend. The world is set on a path of de...