Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2009-07-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Peter Handberg
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789127119567
Walden (pocket)

Walden

(32 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-07-01
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"'

År 1845 byggde sig Thoreau en stuga vid tjärnen Walden nära Concord i Massachusetts. Han levde där nära naturen i över två år och hade under tiden få kontakter med civilisationen. Skildringen av det enkla och oberoende livet i skogarna är ett gott exempel på hans kritik mot det framväxande moderna samhällets avigsidor. Thoreaus egensinniga tänkande har påverkat miljoner människor världen över.

Natur & Kulturs klassikerserie Levande litteratur har en över 80-årig tradition av kvalitetsutgivning. I serien presenteras nu en oavkortad nyöversättning av Thoreaus mest berömda verk.

Med efterord av Thoreau-experterna Steven Hartman och Henrik Otterberg.

Översättning Peter Handberg "
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Walden
 2. +
 3. Dagboksanteckningar 1837-1861

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagboksanteckningar 1837-1861 av Henry David Thoreau (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Walden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  Bibbi, 13 januari 2020

  Vill man förstå en man eller höger-radikala som tycker man ska "sköta sig själv och strunta i andra", kan man läsa boken Walden. Han ser ner på "vildar" och vanligt folk som inte fått den bildning han själv fått och som han ofta skryter med, hänvisar till som det viktigaste i livet. Hans omständliga snusförnuftiga, ibland galna resonemang tröttar. Ett positivt drag är att han kan njuta av att vara i naturen, att uppleva livet där i stunden samt att han inte föraktar kroppsligt arbete. Hans beskrivning av naturen bra. Slutade läsa på sid 150.

 2. Thoreau förtjänar bättre tryck!
  SolveigP, 2 april 2018

  En underbar läsning och en fin nytolkning av Walden men man kunde nog begära att en klassiker som Thoreau kunde fått bättre förutsättningar.
  Pagineringen är längst ner i kanten så den verkar falla ut ur sidan. Man lägger ner pengar på en nyöversättning men trycker på dasspapper! Inte ens en pocket förtjänar det här.

 3. Skogsromantik och uppskattning av det lilla
  Louise, 23 februari 2016

  Det här är min absoluta favoritbok, har läst den så många gånger! Det är mycket fokus på skogsromantik och uppskattning av det lilla i tillvaron, något som jag i alla fall hade stor lärdom av.

 4. Klassiker
  Håkan, 5 augusti 2015

  Detta är en bok alla skulle läsa. Som en samhällskristisk skrift är den fortfarande vass och aktuell, vilket är lite skrämmande med tanke på att den skrevs för över hundra år sedan. Även som naturskildring är den otrolig. Kan på sina ställen vara lite långdragen.

 5. Mångordig
  Boel Liljeblad, 13 februari 2014

  Efter att ha läst andra böcker med hänvisning till "Walden" kände jag att det var dags att läsa boken i sin helhet. Den fascinerar mig för den är både insiktsfull och full av underbara miljöbeskrivningar. Dessutom får jag hela tiden påminna mig om att den skrevs för 150 år sedan - och järnvägen var en innovation. Jag ler, skrattar och njuter och ibland blir det också långrandigt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Henry David Thoreau