Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2010-07-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
657 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789127119789
Beteendeanalys i organisationer : handbok i OBM (inbunden)

Beteendeanalys i organisationer : handbok i OBM

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-07-12
573
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Varför presterar vissa långt över förväntningarna?
Hur kan feedback minska medarbetarnas stress?
Varför är uppföljning viktigare än måldiskussioner?

Med hjälp av den kraftfulla metoden beteendeanalys uppnås bättre prestationer och resultat samtidigt som medarbetarna trivs. Arbetssättet kommer ursprungligen från USA och kallas Organizational Behavior Management (OBM).

I en organisation är varje arbetsdag fylld av konkurrerande arbetsuppgifter. Genom en beteendeanalys kan man ta reda på vilka nyckelbeteenden och åtgärder som leder till exempelvis bättre försäljningssiffror, ökad produktivitet och förbättrad kvalitet. En effektiv åtgärd för att öka arbetsglädje och förbättra prestationer är att uppmärksamma det som görs bra - istället för att bara kritisera misstag eller inte säga något alls.

Rolf Olofsson går grundligt och med många exempel igenom metoden beteendeanalys och berättar även hur man kan ge feedback på ett konstruktivt sätt, skapa motivation och hantera konflikter. Boken ger en tydlig struktur för hur man genomför förändringar i en organisation och får dem att hålla på lång sikt.

Beteendeanalys i organisationer är skriven för alla som arbetar med organisationsutveckling och ledarskapsfrågor. Chefer kan ha stor nytta av boken för att utveckla sitt ledarskap och sin verksamhet. Den är också lämplig för studerande på psykologprogram, PA-program eller utbildningar inom organisationsutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendeanalys i organisationer : handbok i OBM
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 773 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Beteendeanalys i organisationer : handbok i OBM. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. OBM
  Daniel Arnerlöv, 11 december 2020

  Verkligen en fantastisk bok, lätt att komma in och lätt att förstå, OBM, ABC analyser, feedback mm, väldigt värdefull för mig som ledare.

 2. Bra och matnyttig bok!

  En mycket bra bok. Även om jag själv är psykolog och kan KBT har jag lärt mig nya saker! Kan verkligen rekommenderas.

 3. Alla problemlösningar måste börja med en...
  CoachAnita, 13 september 2013

  Alla problemlösningar måste börja med en beteendeanalys. Här har du en handbok att använda i alla sammanhang. Denna bok ger dig all förståelse för ett bra ledarskap! Vill du vara en bra ledare - använd boken!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Rolf Olofsson