Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lagerlöf, Theres (red.) / Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
233 x 160 x 25 mm
Vikt
730 g
ISBN
9789127120204
Specialpedagogik och funktionshinder (inbunden)

Specialpedagogik och funktionshinder

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-08-22
409
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I varje skolklass finns elever med olika förutsättningar och behov därför är det angeläget att alla lärare har kunskap om specialpedagogik och funktionshinder. Denna gedigna grundbok belyser de vanligaste funktionsnedsättningarna ur ett pedagogiskt perspektiv med utgångspunkt i lärares yrkesroll. I olika kapitel behandlas utvecklingsstörning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, Aspergers syndrom, autism, koncentrationssvårigheter m.fl.), fysiska funktionsnedsättningar samt läs-, skriv- och matematiksvårigheter. Här finns rikligt med återkoppling till den pedagogiska praktiken samt tillgång till förklaringsmodeller för att hantera situationer som uppstår i vardagen.

Specialpedagogik och funktionshinder är det vinnande bidraget i Natur & Kulturs manustävling i pedagogik 2010. Så här skriver juryn i sitt utlåtande: Specialpedagogik och funktionshinder är ett gediget, balanserat och forskningsanknutet verk som bottnar i solida erfarenheter. Författarna har valt att behandla ett område som är angeläget för alla blivande lärare. På ett sakligt och engagerat sätt lyckas de förmedla de grundläggande kunskaper inom området som krävs för att kunna se och möta olika elevers behov i en inkluderande lärmiljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Specialpedagogik och funktionshinder
 2. +
 3. Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap av Bengt Persson (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Specialpedagogik och funktionshinder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  M, 6 maj 2014

  En bra och upplysande bok som på ett lättförståeligt sätt beskriver olika funktionsnedsättningar och ger pedagogiska tips på hur du som lärare kan hjälpa elever i svårigheter. Den ger bra exempel och ställer frågor som kan vara diskussionsunderlag för studenter eller lärare.

 2. En bok som borde finnas på alla skolor. Den berör inte...
  A K, 27 september 2013

  En bok som borde finnas på alla skolor. Den berör inte bara undervisande lärare i grundsärskolan utan den berör alla lärare i skolan. Även personer utanför skolan som kommer i kontakt med personer med funktionshinder i sitt yrke har stor nytta av boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Specialpedagogik och funktionshinder