Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2011-02-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Marianne Kristoffersson
Dimensioner
270 x 200 x 15 mm
Vikt
735 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789127121201
Hästen i rörelse : guide till ökad prestationsförmåga (inbunden)

Hästen i rörelse : guide till ökad prestationsförmåga

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-14

Slutsåld

Denna illustrativa bok förklarar hur och varför hästen rör sig som den gör. Se hur skelettben och muskler, målade direkt på en levandehäst, samarbetar för att åstadkomma rörelse!

Levande modeller visar hur hästens kroppsdelar fungerar och vad som händer i kroppen när hästen rör sig. Musklerna och skelettet är målade direkt på hästen så att ryttaren kan se hur hästen rör sig rent anatomiskt. Läsaren får kunskaper i hur rörelseapparaten fungerar och kan därmed bidra till att hästens prestationsförmåga och välbefinnande ökar vad gäller kondition, styrka och balans. Resultatet blir en häst i bättre fysisk form och balans som inte drabbas av onödiga skador.

Boken innehåller även praktiska övningar som visar hur man får hästen att bli mer lösgjord, hur man får hästens förtroende och skapar en djupare relation till sin häst. Boken vänder sig till ryttare på alla nivåer och i olika discipliner.

Gillian Higgins är hästterapeut, verksam i Storbritannien. Hon föreläser och använder sina egna hästar som demonstrationsobjekt.

Översättning: Marianne Kristoffersson

Fackgranskning: Marina Axelson-Callum, grundare av Axelsons Animal Massage School
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hästen i rörelse : guide till ökad prestationsförmåga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Användbarhet
  Karin Eiksson-Hjelm, 31 mars 2014

  Väldigt tydlig och väldigt användbar. En bok jag har praktisk nytta av. Bra bilder och beskrivningar. En del av övningarna tränar jag nu både före och efter ridpasset.

 2. Korrekturläsning?
  Ida, 22 januari 2012

  Bilderna är kalasbra, men texten känns lite sisådär. Det finns rena faktafel i boken, ett exempel är sida 13 där översättaren har tolkat endurance (distans) som fälttävlan (eventing) - riktigt konstigt att Marina som granskat boken inte ett det eftersom meningen blir felaktig p.g.a. det.
  Meningsuppbyggnaden är inget att hurra över heller, vissa meningar är rent av svåra att läsa p.g.a. det.
  Men trots det är den ganska okej. Skulle dock råda de som är mer genuint intresserade av ämnet ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gillian Higgins