Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2009-12-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
119 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127121461
Självkänsla på djupet : en terapi för att reparera negativa självbilder (pocket)

Självkänsla på djupet : en terapi för att reparera negativa självbilder

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-12-14
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Negativ självkänsla spelar en avgörande roll i våra liv, det visade Marta Cullberg Weston redan i sin förra bok Ditt inre centrum (2005). I sitt arbete som terapeut har hon stött på många personer som går omkring och tror att de inte duger, och därför föddes idén att i en ny bok ge en mer detaljerad beskrivning av hur arbetet med att befria en person från en negativ självkänsla går till

Under den vuxna ytan hos de flesta av oss finns olika sorters inre barn. Det kan röra sig om inre barn som inte blivit sett och som därför inte tror att det är möjligt att älska. Andra bär kanske på ett skamfyllt inre barn eller på ett inre barn som känner sig underlägset och otillräckligt. Det medför att man är sårbar för speciella situationer och reaktioner från andra människor man kan reagera oproportionerligt starkt på vissa saker, man riskerar att bränna ut sig i sina försök att duga, man beter sig irrationellt och har låg självkänsla.

Man måste gå tillbaka till sitt inre barn och dess föreställningsvärld för att kunna förstå hur dessa falska självbilder uppstod och för att kunna befria sig från dem. Då kan dessa självfällor upphöra att styra ens liv.

Marta har under senare år utvecklat en teknik som är särskilt avpassad för att arbeta med de falska föreställningar om sig själv som många bär på. Symboldrama har här visat sig vara en bra metod för att öppna dörren till sin inre värld och återknyta kontakten med det inre barnet. Terapeuten kan då hjälpa klienten att hantera och förstå situationen och befria sig ur de känslomässiga låsningar som fixerat problematiken. Man kan reparera sin självkänsla!

Målgrupp:
Intresserad allmänhet, vårdpersonal, och terapeutiskt intresserade psykologer, socionomer etc.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Självkänsla på djupet : en terapi för att reparera negativa självbilder
  2. +
  3. Självkänsla : när introverta och extroverta möts

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självkänsla : när introverta och extroverta möts av Marita Lynard (häftad).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Självkänsla på djupet : en terapi för att reparera negativa självbilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En liten bok med stor visdom
    Maria , 3 november 2012

    Vi har alla någon gång hört eller sagt "han/hon beter sig verkligen som ett barn!/ han/hon har ett sårat barn inom sig." Faktum är, att vi alla har ett inre barn, som fortfarande beter sig. Barn är otroligt speciella människor som så gärna vill lära sig livet och världen, och har en tendens att tro att allt beror på dom själva. Mamma och pappa bråkar pga. mig, mamma är sur pga. mig, att ingen tycker om mig kan bara bero på att något är fel på mig... Alla barn blir inte rättvist älskade och up... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Självkänsla på djupet : en terapi för att...