Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2010-05-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
234 x 163 x 32 mm
Vikt
750 g
SAB
Oc.06
ISBN
9789127121584
Ut ur skuggan : en kritisk granskning av Sverigedemokraterna (inbunden)

Ut ur skuggan : en kritisk granskning av Sverigedemokraterna

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-05-24

Slutsåld

Sedan mitten av 1990-talet har Sverigedemokraterna försökt att tvätta bort sin extremiststämpel och förtiga sina ideologiska rötter. I dag hävdar partiet att man gjort upp med sin historia. Det är inte sant, menar författarna, skinnskallarna rensades aldrig ut de bytte bara klädstil.

Sverigedemokraterna vill framstå som ett brett parti för alla, men det är hatet mot invandringen och invandrarna som är dess viktigaste drivkraft. Under de senaste åren har den antimuslimska retoriken blivit alltmer högljudd. Men varför får muslimer tjäna som Sverigedemokraternas syndabockar? Och hur resonerar egentligen partiets väljare?

Partiets åsikter förklaras här mot bakgrund av tidigare ställningstaganden, och analysen når på så sätt bakom mediernas ofta förenklade bilder. Partiet sätts också in i ett större sammanhang, både nationellt och internationellt.

Ut ur skuggan är den mest heltäckande bok som hittills givits ut om Sverigedemokraterna. Den bygger på en omfattande samling av propagandamaterial, tusentals interna partidokument samt intervjuer med en lång rad aktiva sverigedemokrater och före detta medlemmar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ut ur skuggan : en kritisk granskning av Sverigedemokraterna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rapport från åsiktskorridoren år 2010
  Fredrik, 1 november 2016

  Boken utgavs 6 månader efter Jimmy Åkessons artikel "Muslimerna är vårt största utländska hot" publicerades i Aftonbladet. Idag (2016) efter attentatet mot Charlie Hebdo, terrordåden i Paris och ISIS framgångar, framstår boken alltmer som ett historiskt monument över en politisk och journalistisk kultur som byggde på att beskriva Sverigedemokraterna och dess anhängare som en avart man pratar om, men aldrig med.

  Mantran om ogrundad kritik mot islam, nazism och stereotypa bilder om lå... Läs hela recensionen

 2. Bästa granskningen hittills
  Krueger, 27 september 2010

  Efter att ha läst ett par titlar på samma ämne måste jag säga att Poohl och Ekman definitivt gör den bästa granskningen av SD. Sakligt, faktaspäckat, relevant. Nödvändig bakgrundshistorik och många bra tankar om hur främlingsfientligheten som SD kommer med kan bemötas.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ut ur skuggan : en kritisk granskning av ...