Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2014-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
235 x 158 x 28 mm
Vikt
652 g
SAB
Vl
ISBN
9789127121911
Transkulturell psykiatri (inbunden)

Transkulturell psykiatri

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-08-25
549
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om en patient säger att han har ormar i magen, kan det vara ett tecken på psykos? Eller är det bara ett sätt att beskriva oro, som att ha fjärilar i magen? Människor med vitt skilda bakgrunder och olika sätt att berätta om psykisk ohälsa och sina problem kommer till psykiatrin idag. Många har erfarenhet av krig, tortyr och andra svåra livsomständigheter.

Denna bok tar ett heltäckande grepp på kulturella faktorers betydelse för bemötande, diagnostik och behandling av olika psykiatriska tillstånd. Fokus ligger på kommunikation och att känna igen och förstå psykisk sjukdom trots kulturella skillnader. Författaren beskriver också hur sociala villkor, migration och flyktingskap i sig påverkar den psykiska hälsan, liksom viktiga aspekter vid arbete med tolk. Teori varvas med belysande exempel ur den kliniska vardagen.

Transkulturell psykiatri ger en angelägen och grundläggande introduktion till ämnet för studerande såväl som yrkesverksamma inom primärvård, psykiatri, kommunens socialpsykiatri och även för andra intresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Transkulturell psykiatri
  2. +
  3. Barn- och ungdomspsykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn- och ungdomspsykiatri av Christopher Gillberg, Elisabeth Fernell, Maria Råstam (inbunden).

Köp båda 2 för 1368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Transkulturell psykiatri