Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2010-08-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Inge Knutsson
Originaltitel
Konur
Dimensioner
218 x 140 x 20 mm
Vikt
510 g
SAB
Hce
ISBN
9789127121966
Kvinnor (inbunden)

Kvinnor

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-08-23

Slutsåld

Eva Einarsdottir flyttar hem till Reykjavik efter att ha bott i New York i många år. Hon har fått låna en lägenhet i ett hypermodernt höghus av en kvinna som sägs vara på resande fot. Trots att Eva har all tänkbar lyx i bostaden känner hon sig inte bekväm. Det är något klaustrofobiskt över det hela; hissen som går direkt upp till lägenheten, en branddörr som är dold och portvakten som verkar iaktta allt hon gör. Och ovanför sängen i sovrummet finns ett märkligt ansikte ingjutet i väggen. Sakta men säkert börjar Eva inse att ingenting är som hon trodde och att hon är fångad i något obeskrivbart som hon inte kan ta sig ur.

Kvinnor är en skrämmande skildring av vår nutid och kvinnors utsatthet och romanen uppmärksammades stort av såväl kritiker som läsare när den kom ut på Island 2008.

Översättare:
Inge Knutsson 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Märklig spänning
    Boktok, 29 januari 2012

    Det här var en av de mest intressanta böcker jag läst på länge rent språkligt sett. Rytmen och "drivet" i språket skapar en hårresande spänning, även om handlingen för tillfället inte är speciellt spännande. Sedan kommer avsnitt med riktig spänning. Spänningen och nerven är med genom hela boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Steinar Bragi

Bloggat om Kvinnor