Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2010-05-17
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 210 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789127122000

Sverigedemokraterna in på bara skinnet : reportage

(5 röster)
Pocket,  Svenska, 2010-05-17

Slutsåld

I början av 1990-talet demonstrerade Sverigedemokraterna tillsammans med nazister som gjorde hitlerhälsningar vid Karl XII -statyn i Kungsträdgården. Sedan dess har partiet genomgått en förvandling, men det oförsonliga motståndet mot invandringen och det mångkulturella samhället är detsamma.

Sverigedemokraterna leds i dag av Skånegänget, en samling välutbildade unga män med bas i södra Sverige, som är fast beslutna att föra in partiet i riksdagen. Efter framgångarna i förra valet, där partiet röstades in i hälften av landets kommuner, har man större ekonomiska möjligheter att bedriva valkampanjer än tidigare. Lyckas partiet i sin strävan kommer Sverige efter valet 2010 att ha ett nationalistiskt parti i demokratins högborg.

I Sverigedemokraterna in på bara skinnet får vi följa med bakom kulisserna och se hur partiet lägger upp taktiken. Den erfarne politiske reportern Pontus Mattsson beskriver sina möten med partiets företrädare såväl partiledning som vanliga medlemmar. Vilka är de? Vad står de för? Och vad har partiet för möjligheter att förverkliga sina politiska visioner?

Pontus Mattsson (född 1965) är politisk journalist på Sveriges Radio. Han har under flera års tid bevakat Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna in på bara skinnet är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Mattsson

  • Umeå 87 : en kvinnas försvinnande och ett Sverige i förändring

    Pontus Mattsson

    I Skravelsjö utanför Umeå försvinner den 19-åriga Sara Eriksson efter ett restaurangbesök. Polisen påbörjar ett stort spaningsarbete och griper kort därpå en man som snart misstänks för övergrepp på flera kvinnor. Det är hösten 1987. Den livstidsd...

  • In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken

    Pontus Mattsson

      I denna nya upplaga av In klampar Jimmie har utvecklingen förts fram till 2022. Det är en aktuell bok om Sverigedemokraternas tillväxt och position i den svenska politiken. Nu som en möjlig kandidat i ett regeringsunderlag efter nästa val. ...