Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
10
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127122895
Klinisk blick (e-bok)

Klinisk blick (e-bok)

reflexioner kring läkekonsten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-20

Styckköp

152

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Får doktorer gråta bara på toaletten?"

En ung läkare förmedlar i korta, koncentrerade texter sina tankar kring den yrkesroll hon är på väg in i. Möjligheten att förena ett empatiskt förhållningsätt med de hårda krav som sjukhusvärlden ställer är ett centralt tema. 27-åriga Pia Dellson skildrar i detta debutverk också starka möten med patienter och deras anhöriga. Klinisk blick ger insyn i vårdens vardag och i dess dramatik.

Boken kommer att berika "alla dem som sällan får tid eller tillfälle att tillräckligt bearbeta de känslomässiga påfrestningarna i läkargärningen." Det skriver Sören Nielzén, docent i psykiatri och kursledare i medicinsk psykologi och etik vid Lunds universitet, i sitt förord.

Klinisk blick riktar sig med sina skarpa iakttagelser till såväl läkare som alla andra yrkesverksamma inom sjukvården och övriga som kommer i kontakt med denna.

Pia Dellson avlade 1996 läkarexamen i Lund och nu gör hon sin allmäntjänstgöring på Enköpings lasarett. Under studietiden höll hon seminarier om läkarrollen utifrån reflexioner som finns i Klinisk blick.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klinisk blick. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok.
  K, 29 maj 2011

  Klinisk blick ger en bild inifrån skrået läkarkår hur utbildningen gick och går till .
  Ge bort den till läkarstudenten!
  Hur är det att uppleva "omformningen" till läkare ?
  PD beskriver processen med intellektuell och emotionell stamina
  - som jag ser det är utbildningsåren något alla eller nästan alla livsbejakande läkare bär med sig som erfarenhet på gott och ont- ibland som handikappande sår.
  Det är vår skyldighet att försöka inte föra de negativa sidorna vidare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dellson Pia

 • Väggen

  Dellson Pia

  Även den som minst anar det kan gå in i väggen, även en läkare som arbetar med patienter med utmattningsdepression kan själv bli förstummande trött. Väggen skildrar en av vår tids folksjukdomar och är skriven av en person som både suttit på patien...

 • Sovsjuk

  Dellson Pia

  Det tog tid innan familjen förstod att sonens trötthet inte var normal. Efter en vaccination för svininfluensan drabbades han av narkolepsi och livet tog en oväntad vändning. En bok om frustration och förtvivlan över att inte kunna hjälpa sitt bar...