Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-09-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127122918
Skola och utbildning i historiskt och internationellt perspektiv (e-bok)

Skola och utbildning i historiskt och internationellt perspektiv (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2010-09-21
309
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Många upp fattar det som att skolans bildningsuppdrag på senare år har fått stryka på foten till förmån för en kortsiktig utbildning av marknadsanpassad arbetskraft. Men Henry Egidius tecknar i denna bok en annan bild. Arbetslivet

efterfrågar i dag personal som har en längre, gedignare, mer öppen och mer vetenskapligt inriktad utbildning än vad som behövts i något tidigare skede av historien. Vad låg egentligen bakom beslutet att släppa skolor och högskolor fria från statlig detaljreglering på 1980- och 1990-talen? Hur kom 1962 års grundskolereform till? Vilka psykologiska teorier har haft betydelse för skolreformerna under 1900-talet och vilken roll har pedagogisk forskning haft?

I boken belyser författaren övergripande trender och händelseförlopp inom skola och högskola under de senaste femhundra åren. Särskilt uppmärksammas de djupgående förändringar som ägt rum under 1900-talet.

Henry Egidius har mångårig erfarenhet av pedagogisk forskning och lärarutbildning. Han har utarbetat ett flertal referensverk inom psykologi, pedagogik och psykoterapi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skola och utbildning i historiskt och int...