Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-10-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127123434
Professionella möten (e-bok)

Professionella möten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2010-10-08
339
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Hur samtalar man på bästa sätt med hjälpsökande människor? Våra erfarenheter räcker långt, men behovet av mer detaljerade kunskaper om samtals-, utrednings- och behandlingsmetodik är stort. I denna bok ger Kurt Gordan vägledning om hur samtal i professionella sammanhang kan utformas.

I bokens första del diskuteras några förutsättningar för samtalen. Vilken roll spelar attityder och förväntningar? Vilken betydelse har yttre faktorer som väntrummets och samtalsrummets inredning? I den andra delen fokuseras samtals- och intervjumetodik samt utformningen av utredande samtal. Den tredje och mest omfattande delen av boken ägnas åt behandlande samtal.

Där beskrivs den gemensamma grunden för all behandling som bygger på psykodynamisk teori. Till sist följer en framställning av metoderna insiktsterapi, jagstärkande terapi och stödterapi. Boken vänder sig till läkare, socialarbetare, psykologer, sjuksköterskor, präster och andra som använder

samtalet som ett oundgängligt verktyg i sin yrkesutövning. Den kan användas som lärobok vid alla utbildningar där ämnena samtalsmetodik och psykoterapi ingår.

Kurt Gordan är docent i psykologi, socionom och legitimerad psykoterapeut. Han har i många år varit rektor vid Ericastiftelsen och har stor erfarenhet av handledning och konsultation i klinisk verksamhet och på vårdinstitutioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Professionella möten