Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127127722
Ledande ledare (e-bok)

Ledande ledare E-bok

organisationskultur, förändring och konsten att utveckla en ledningsgrupp

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-20

Styckköp

259

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I denna bok skildras spännande och medryckande hur en ledningsgrupp utvecklas ? från att fungera motsägelsefullt genom undvikande och defensiva handlingsmönster fram till ett läge som kännetecknas av ökad öppenhet, tillit, ansvarstagande och förmåga att genomdriva be slut och förändringar. Beskrivningen av ledningsgruppen varvas här med författarens kommentarer.

Här finns tankemodeller som kan bli till stort stöd i en egen utvecklingsprocess på hemmaplan. Läsaren ler säkert igenkännande åt exemplifieringarna, exempelvis av negativa gruppmönster, och inspireras förhoppningsvis att reflektera över dynamiska skeenden i grupper. Författaren visar tydligt den komplexitet som präglar organisations arbete och ifrågasätter sådan konsultation som styrs av förenklingar och försök till linjär logik.

Boken vänder sig till ledare på olika nivåer, till personalvetare och organisationskonsulter. Den är också av sedd för högskolans kurser om ledarskap och organisation inom ämnesområden som psykologi, ekonomi, personal och arbetsliv etc.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »