Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127127999
Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning (e-bok)

Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-20

Styckköp

251

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I dagens tjänstesamhälle är människor inte bara vår främsta tillgång, för många organisationer är de den enda tillgången. Det ställer stora krav på våra organisationer när det gäller att välja ut rätt medarbetare och hitta sätt att utveckla dem. Förmågan att göra rätt bedömningar och utvärdera både organisationens behov och individens förutsättningar ligger till grund för att veta vem som passar i en viss funktion och vem som har förutsättningarna att utvecklas och ta nya roller.

Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och arbetspsykologisk testning ger en översikt över rekryteringens alla faser och förklarar hur man effektivt kan arbeta med dem för att fatta väl underbyggda beslut som gagnar alla parter. Området är omdiskuterat och kvaliteten på instrument och tjänster varierar. Vilken är då den effektivaste metoden att arbeta med rekrytering? Hur bör man lägga upp en anställningsintervju? Hur vet man om ett test är bra? Och vad kan man egentligen förvänta sig av testanvändning? Författarna presenterar ingen lista över godkända tester utan vill ge den vetenskapliga grunden till rekrytering, intervjuteknik och psykologisk testning. Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och arbetspsykologisk testning riktar sig till alla som arbetar med personalfrågor, där rekrytering, introduktion av nya medarbetare och utveckling av dem som redan är aktiva på arbetsplatsen är ett viktigt inslag.

Den passar också bra som kursbok på olika utbildningar inom personal- och arbetslivsområdet.

Malin Lindelöw Danielsson har en grundexamen i socialpsykologi, är utbildad psykoterapeut och har doktorerat i psykologi vid Institute of Psychiatry i London. Hon har varit verksam som forskare bl a vid Karolinska Institutet i Stockholm. Sedan fem år tillbaka arbetar hon som konsult och föreläsare i näringslivet med rekrytering, testning och urval som specialitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lindelöw Malin

  • Vald på en tiondels sekund

    Lindelöw Malin

    Din magkänsla säger direkt om någon är trevlig, pålitlig eller intelligent. Men har den alltid rätt, och vet du vad som styr din intuition? Missar du viktig kompetens, möjlig vänskap eller en kärlekspartner för att du väljer eller väljer bort pers...