Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127128057
Blomsterkungen : Boken om Carl von Linné (e-bok)

Blomsterkungen : Boken om Carl von Linné (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-08-20
126
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När lille Carl var fyra år fick han en alldeles egen rabatt. I den skötte han omsorgsfullt sin allra första växt - en smultonplanta. Pappa Nils satt i timmar i trädgården och berättade för sin nyfikne son om "växtfolket".

I Blomsterkungen - boken om Carl von Linné skildras, i vardagsnära ton och med sinne för de små detaljerna, hur detta barns intresse för naturen ledde till storverk. Den livliga gestaltningen får nässlorna att bränna på läsarens hud, vi är med Carl när han efter oändligt vandrande i sumpmarker, mygg- och knottbiten, kall och blöt, hungrar efter mat och längtar hem.

Ahlanders berättelse griper tag och ger oss ett lödigt porträtt av en av Sveriges största vetenskapsmän - en liten kvicktänkt man som trivdes omgiven av sina ovanliga djur: tvättbjörn, hermelin, markatta och papegoja och som livet igenom var beroende av sin dagliga dos smultron!

Illustrerad med svartvita bilder från arkiv.

300-årsjubiléet till minne av Linnés födelse inleds år 2007. Dag Sebastian Ahlander är född 1944, har varit verksam som diplomat och generalkonsul. Han debuterade 1997 som barnboksförfattare med Kristina - Drottningen som gjorde som hon ville, den första boken i serien "Svenska européer" (Natur och Kultur).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Blomsterkungen : Boken om Carl von Linné