Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2019-06-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127128378
Och vet inte vart (e-bok)

Och vet inte vart (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-06-12

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När paret Anna och Sal är på väg till Colombia för att adoptera två bröder, tre och fyra år gamla, känner Anna oron och paniken komma krypande. Tänk om barnen är sjuka, rädda eller helt enkelt inte vill följa med? Helst vill hon bara vända om och åka hem.

De hämtar pojkarna Abél och José och stannar kvar i landet några veckor för att lära känna varandra och försöka bli en familj. Men snart besannas Annas farhågor. Pojkarna förblir oåtkomliga och betraktar mest Anna och Sal som señor och señora, några vuxna som ger dem mat och nya kläder. José är dessutom sjuk och faller stundtals i koma, men läkarna kan inte ställa någon diagnos.

Väl hemma i Sverige blir det inte bättre. Problemen med José eskalerar ? han får ständiga raseriutbrott, pratar mycket om döden och är föraktfullt avståndstagande, framför allt gentemot Anna. Abél är mer öppen och nyfiken, men vill mest vara till lags. Den närhet och kärlek till barnen som Anna och Sal så länge längtat efter infinner sig inte. Anna känner skuld och ju längre tiden går, desto mer mardrömslik blir tillvaron.

Och vet inte vart är en stark, ärlig och gripande historia om hur livet inte alltid blir som man har tänkt sig. Boken är delvis självbiografisk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Flemberg-Alcalá Astrid

  • Alltid nu

    Flemberg-Alcalá Astrid

    Minnet gör det möjligt att röra sig fram och tillbaka mellan sammanhang och erfarenheter. Alla en människas åldrar finns och reflekteras i henne på en och samma gång. Det ställer frågor om identitetens varaktighet. Splittras vi eller rör vi oss ?h...