Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127128712
Hon var ingen Florence Nightingale (e-bok)

Hon var ingen Florence Nightingale (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-20
199
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Den vanliga föreställningen om Florence Nightingale är att hon var en självuppoffrande ängel i människogestalt. Hon har kommit att representera manssamhällets dröm om hur en kvinna som agerar utanför hemmets slutna sfär borde uppträda ? vara tyst, blygsam och absolut ointresserad av pengar. De som utformat historien har gjort om henne efter sina egna behov, något som blivit många starka kvinnors öde. Florence Nightingale (1820?1910) blev känd som Damen med lampan, sjuksköterskan som räddade tusentals brittiska soldaters liv under Krimkriget i mitten av 1800-talet. I sin bok hävdar Åsa Moberg att Florence Nightingale var motsatsen till det som myten har förvandlat henne till. Hon var en stridbar samhällsdebattör med glödande intresse för ekonomi och statistik, administration, kvinnofrigörelse, teologi, fi losofi och försedd med en knivskarp formuleringsförmåga. Hon stred för ljus, frisk luft, god och nyttig mat och skönhet i sjukvården ? och för goda löner till sjuksköterskorna! Historien om Florence Nightingale, så som den verkligen utspelades, är en på alla plan fantastisk historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hon var ingen Florence Nightingale. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av de böcker man MÅSTE läsa innan man dör
    Åsa Wihlbeck, 2 maj 2011

    Jag tror att de flesta av oss inte har någon möjlighet att ens tillnärmelsevis kunna gissa oss till vem Florence Nightingale var. När man läser Åsa Mobergs bok om henne så kan man inte låta bli att ge ut små rop av överraskning. Typ en gång per blad som vänds.
    Florence Nightingale hade inte bara en vilja av stål, hon hade ett intellekt som hon använde och som har förändrat världen. Hon övertygade det medicinska etablissemanget, politiker, militärer, ingenjörer om avgörande, ofta paradigm... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hon var ingen Florence Nightingale