Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-08-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
240 x 195 x 15 mm
Vikt
620 g
ISBN
9789127129481
Börja forska kring ditt hus och din bygd (inbunden)

Börja forska kring ditt hus och din bygd

(9 röster)
Inbunden Svenska, 2011-08-05
260
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
...ett värdefullt komplement till släktforskningen.

Ölandsbladet

Varje hus har sin historia. Det byggdes en gång. Det har bebotts av många familjer, ofta genom generationer och ibland århundraden. Känslan för huset och hembygden kan vara stark. Eller så är man nyinflyttad på orten och undrar vilka som tidigare bott i huset? Den här boken kartlägger husens och bebyggelsens historia. Så att nya människor i husen får en historia.

På samma sätt som vi kan forska kring människorna genom släktforskning, kan vi leta efter fakta om husen. Det finns massor av uppgifter om hus och bebyggelse i arkiven, biblioteken och databaserna. Boken berättar om hur man söker fakta kring villan och sommarstället, torpet, gården och andra hus. Stadens hus och fastigheter behandlas också. Exempel finns från olika delar av landet. Byn, bygden och socknen ger ett större sammanhang. Många källor, offentliga handlingar, kartor och myndigheter kan sökas på nätet.

Kjell Andersson är historiker och journalist. Han har tillsammans med Per Clemensson skrivit flera böcker om släktforskning, emigration och hembygdsforskning, t.ex. Börja släktforska, Släktforska steg för steg och Släktforska vidare.

Per Clemensson är tidigare förste arkivarie vid Landsarkivet i Göteborg. Han har tillsammans med Kjell Andersson skrivit flera böcker om släktforskning, emigration och hembygdsforskning, t.ex. Börja släktforska, Släktforska steg för steg och Släktforska vidare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna