Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2010-09-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
150 g
SAB
Vl
ISBN
9789127129993
För att överleva (pocket)

För att överleva

(2 röster)
Pocket Svenska, 2010-09-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De flesta som hör ordet självskadebeteende tänker på tonårstjejer som skär sig på armarna. En självskada kan definieras som en avsiktlig, självdestruktiv handling som begås utan intention att dö. Men alla gör vi ju ibland ohälsosamma och skadliga saker kliar sönder myggbett, går i obekväma skor, äter chips och röker. Var ska man dra gränsen? Vem utsätter sig frivilligt för skador, och varför?

Sofia Åkerman började skada sig själv som fjortonåring i slutet av 90-talet och tillbringade flera år på sjukhus. Numera betraktar hon sig som frisk. Hon utbildar sig till sjuksköterska och ägnar mycket tid åt att förbättra vården av självskadande patienter och öka kunskapen om dessa problem.

För att överleva är skriven ur ett patientperspektiv och riktar sig till föräldrar och anhöriga, sjukvårdspersonal, studerande och andra som vill ha information om hur man bäst kan hjälpa någon som skadar sig själv.

Läs mer om Sofia här.

"Sofia Åkermans bok är välskriven och balanserad och fyller ett stort behov av kunskap från ett inifrånperspektiv. Jag har haft stor behållning av att läsa den och skulle varmt rekommendera den till mina patienter, studenter, anhöriga till patienter m.fl."
Anna Kåver

Jag hoppas innerligt att många, många kommer att läsa din bok och att de kommer att läsa den med alla sinnena öppna. Det kräver en del mod, för de kommer att inse att självskadare inte är ett folk av grundläggande annan sort än de själva."
Marita Adamsson, Bohuslänningen

Sofia Åkermans bok är välskriven och balanserad och fyller ett stort behov av kunskap från ett inifrånperspektiv. Jag har haft stor behållning av att läsa den och skulle varmt rekommendera den till mina patienter, studenter, anhöriga till patienter m.fl.

Anna Kåver
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För att överleva
  2. +
  3. Ju mindre du gör desto mer får du gjort : om livets paradoxer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ju mindre du gör desto mer får du gjort : om li... av Tommy Hellsten (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Åkerman

Bloggat om För att överleva