Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2011-01-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 160 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Vmb,Qcaa
ISBN
9789127130012
Hjärnkoll på maten (häftad)

Hjärnkoll på maten

(45 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-01-03
246
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker - och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker - kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.

I Hjärnkoll på maten beskriver författarna olika strategier som kan rädda dig från att hamna i snabbmatsträsket. Du får hjälp att hantera farliga fällor som lunchrestaurangen, fikapausen på jobbet och fredagsmyset i tevesoffan. Livsmedel som är bra för både hjärna och hjärta är grunden för en slankare livsstil. En bra början är att rensa ut skräpmaten från kylskåp och frys. Nästa steg blir att lägga om rutten i matbutiken och fokusera på råvaror som ger långvarig mättnad.

I boken ger författarna idéer och inspiration till smartare vardagsmat. Några smakprov: tomatsås för gourmeter, självlagande kyckling med apelsinsmak och en lammstek som är färdig att servera när du kommer hem från jobbet! I boken får du också goda råd på vägen från några av Sveriges mest kända matprofiler: Fredrik Eriksson, Karin Fransson, Martin Johansson, Malin Söderström och Tami Yasumoto. Trots att de ständigt utsätts för frestelser lyckas de hålla sig i form. De delar med sig av recept på hälsosamma och lättlagade rätter.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnkoll på maten
 2. +
 3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hjärnkoll på maten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för studiecirklar
  Lennart Karlsson, 29 oktober 2014

  Jag har använt boken i flera studiecirklar. I Hjärnkoll presenteras fakta på ett mycket bra sätt. Det var lätt att med boken göra en studiehandledning och boken inspirerade till samtal och egna litteraturstudier.

 2. Denna lättlästa bok är lärorik, motiverande och...
  Anna Genell, 21 januari 2014

  Denna lättlästa bok är lärorik, motiverande och faktiskt rolig! Den första bok som faltiskt lyckats få mig att på riktigt börja ändra matvanor!

 3. Fakta på ett bra sätt så att även jag som ej är...
  Monica , 7 augusti 2013

  Fakta på ett bra sätt så att även jag som ej är läkare förstår ! Nu är det nya tag hemma i vårat kök : )

 4. Mycket bra bok, liksom Martins andra hjärnkoll. Önskar...
  Eva Schyldt, 10 juli 2013

  Mycket bra bok, liksom Martins andra hjärnkoll. Önskar bara att jag blivit så inspirerad att jag orkat leva efter denna lärdom

 5. det har blivit ett fel i tryckningen så att vissa...
  karin johnsson, 9 juni 2013

  det har blivit ett fel i tryckningen så att vissa måttangivelser saknas. Man borde lägga en lapp i boken med komplettering, har mailat förlaget med siduppgifter, men de avser att vänta tills nästa tryckning, tar ner helhetsintrycket, annars presenteras förhållningssättet till mat på ett bra sätt

 6. Mycket bra bok. Lättläst, informativ, mycket kunskap,...
  Catarina Andersson, 23 april 2013

  Mycket bra bok. Lättläst, informativ, mycket kunskap, bra med referenser fr forskningsstudier. Bra bok om man vill äta lite sundare. Rekommenderas varmt både till "nybörjare" och de som jobbar med kost.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna