Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2012-02-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Shutrick
Dimensioner
210 x 138 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Vefc
ISBN
9789127130036
Hjärnkoll på värk och smärta (häftad)

Hjärnkoll på värk och smärta

(27 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2012-02-13
252
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Förmågan att känna smärta är sedan urminnes tider kopplat till hjärnans belöningssystem och inlärning under uppväxten.

Samtidigt som förmågan att känna smärta är livsviktig är den också en plåga för många. Från det lilla gnagande onda i knäet till den stora, paralyserande värken som tar hela människan i besittning och präglar tillvaron dygnet runt.

Hälften av alla som går till doktorn gör det för att de har ont. En femtedel av Sveriges och Europas befolkning lider av långvarig smärta som hindrar dem att leva fullt ut. Det är ett omätbart lidande som sjukvården ofta står handfallen inför. Ont i ryggen eller nacken är den vanligaste sjukskrivningsorsaken. Värken leder i sin tur ofta till andra symtom, som depression, ångest, trötthet, passivitet och ett mer begränsat umgänge.

Idag finns en helt ny kunskap och förståelse för hjärnans roll när det gäller smärtproblematik. Med modern teknik kan vi se vad som händer i hjärnan när det gör ont i kroppen och varför vissa av oss har ondare än andra.

Det här är ingen självhjälpsbok, det är en insiktsbok. Över 50 000 läsare i Sverige och Norden har fattat grejen när det gäller kopplingen mellan vikten, hjärnan och vårt beteende. Nu får läsarna chansen att fatta grejen när det gäller kopplingen mellan smärta, hjärna och beteende.
Sagt om boken:

Nya kunskaper kan bana väg för bättre smärtlindring. Ytterligare en läsvärd, lärorik bok av duon Martin Ingvar och Gunilla Eldh, var samarbete resulterat i såväl priser som exportframgångar."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Jag bläddrar mig igenom Hjärnkoll på värk och smärta och omfamnas inför de insprängda berättelserna om smärtpatienter av de vanliga tankarna: Tacksamhet för att det inte är jag eller någon närstående som är drabbad, och beundran för dem som har så ont och ändå orkar kämpa vidare. Det mesta är mörker, men ändå finns något inspirerande i att behandlingen och framför allt bemötande av smärtpatienter på senare år har gjort en så anmärkningsvärd resa."
Christina Kennedy, Dagens Medicin

"Kan du som arbetar i vården förklara hur smärta fungerar så att alla förstår? Excellent hjälp på vägen får du i vilket fall som helst av Hjärnkoll på värk och smärta. Vad har forskningen kommit fram till när det gäller smärtsjukdomar? Boken ger på ett informativt och lättförståeligt sätt svar i form av fallbeskrivningar och handfasta råd. Målgruppen är smärtpatienter, men också alla som behandlar och ger råd till personer med långvarig smärta kan ha stor nytta av de 195 sidorna."
Ing-Britt-Persson, Dagens Medicin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnkoll på värk och smärta
 2. +
 3. Överlista smärtan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlista smärtan av Carin Hjulström, Karsten Ahlbeck (storpocket).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hjärnkoll på värk och smärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken var skriven på ett språk så de flesta kan...
  Froggy, 19 november 2013

  Boken var skriven på ett språk så de flesta kan begripa principerna för hur kroppen samspelar. För egen del fick jag mest bekräftelser på mina egna teorier och funderingar.

 2. Martin Ingvar är alltid bra. Precis som Ingvar säger,...
  estrid gustafsson, 16 augusti 2013

  Martin Ingvar är alltid bra. Precis som Ingvar säger, detta är ingen självhjälpsbok men ett sätt att förstå smärta och genom detta leva med lidande. Hans kunskaper är mycket värdefull när man läser för man kan lita på hans värderingar. Rekommenderas.

 3. Pedagogisk i de "vetenskapliga" avsnitten; exemplen...
  Ulla Weitner, 8 maj 2013

  Pedagogisk i de "vetenskapliga" avsnitten; exemplen verkar vederhäftiga, t ex ingen omotiverad reklam för den ena eller den andra lösningen. Trots att smärt-problematiken skärskådas ur flera synvinklar är boken lätt att läsa. Och en sympatisk sida hos boken är att författarna inte ens mellan raderna ansluter sig den moralism som annars ofta drabbar en sjukdom som inte syns utanpå.

 4. Mycket bra
  MW, 6 mars 2012

  Sträckläste denna intressanta bok om värk och smärta.

 5. Bra så det värker
  OveSu, 6 mars 2012

  Äntligen en bok som talar till mig på ett sätt som gör att bilden klarnar över hur kroppen reagerar och agerar. Allt i kroppen hänger ihop. Och det får jag insikt om på ett lättfattligt sätt. Språket är inspirerande och flyhänt och författarna ger mig hjärnkoll på läget.

 6. Smärtsamt bra
  Anders S, 24 februari 2012

  Mycket läsvärd och välskriven bok om hur smärta och värk fungerar och det påverkar oss. Äntligen förstod jag hur saker och ting hänger ihop. Den här boken gav mig inspiration att försöka göra något åt mina egna besvär.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna