Axolotl Roadkill (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2011-09-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Översättare
Linda Östergaard
Originaltitel
Axolotl Roadkill
Dimensioner
195 x 125 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789127130142
Axolotl Roadkill (häftad)

Axolotl Roadkill

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2011-09-03

Slutsåld

Sextonåriga Mifti vägrar att bli vuxen. Sedan sin mammas död bor hon hos sina halvsyskon och lever ett destruktivt liv fyllt av sex och droger i Berlin. I stället för att gå i skolan och umgås med jämnåriga, tar hon avstånd från alla konventioner och gör revolt mot ett samhälle som i sin jakt på status och materialism helt tappat förmågan att ta ansvar för den yngre generationen. I mångas ögon är Mifti ett problembarn intelligent men missanpassad vars liv håller på att gå rejält utför, men själv menar hon att ett hemskt liv är en gudagåva och har ständigt argument för allt hon gör.

Översättning: Linda Östergaard

"Visserligen känns "Axolotl Roadkill" ung med sin övermodigt kaxiga attityd, men den har samtidigt en sådan koll på sitt livströtta, nöjesblaserade, cyniska uttryck och sitt yrselframkallande språk, utmärkt fångat av översättaren Linda Östergaard. "
Helsingborgs Dagblad

"Hegemanns språk är snirkligt och snurrigt - ibland intelligent, ibland mest dravel. Men främst är Axolotl Roadkill ett träffande och rasande uttryck för en desperation som, lyckligtvis, är förbehållen dem som ännu inte är 20 år fyllda."
Göteborgs-Posten

"Hegemanns dödstraktat är språkligt nyskapande, här finns massor av långa ord som kan vara bra att ha i samtiden som välståndsvanvårdad, nödfallsnormalitet, terapiresistent och kontrapunktiva kraschlandningar."
SR Kulturnytt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helene Hegemann