Prinsessans rockband (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2011-05-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Dimensioner
285 x 215 x 6 mm
Vikt
390 g
ISBN
9789127130692
Prinsessans rockband (inbunden)

Prinsessans rockband

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2011-05-02

Slutsåld

Innehåller CD med 9 rockiga prinsess-sånger!

En gång hade Prinsessan ett rockband som turnerade land och rike runt. Visst vore det väl roligt att sätta ihop bandet igen? Särskilt nu när prinsessan Vera inte får någon publik till sin dansbana eftersom hon inte har något band Prinsessan letar upp sina forna bandkamrater trollkarlen, Prinsen, skelettet. Sen fattas bara draken. Men det finns ett problem. När draken trummade blev han så i gasen att han ofta eldade upp både instrument och publik. Om Prinsessans rockband ska återuppstå måste detta lösas. Men prinsessor är ju fiffiga, och väldigt bra på att lösa problem.

2014 tilldelades Prinsessans rockband en guldskiva för sin CD.

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Gustavsson