Trädgårdens växtskydd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2011-03-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
245 x 176 x 25 mm
Vikt
1030 g
SAB
Qe
ISBN
9789127130708
Trädgårdens växtskydd (inbunden)

Trädgårdens växtskydd

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-03-21
509
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"En gedigen uppslagsbok, faktaspäckad och synbar ligen komplett.""

Svenska Dagbladet

En oumbärlig kursbok för studerande vid trädgårdsutbildningar och en värdefull kunskapskälla för alla yrkes- och fritidsodlare som vill förstå orsakerna till och få tips om åtgärder mot växtskadeproblem. Boken är en rejält omarbetad utgåva av den tidigare boken Växtskydd i trädgård.

Här står att läsa om de skador som kan dyka upp på trädgårdsväxter, hur de kan förebyggas och vad man kan göra för att bekämpa dem. Ett flertal nya, allvarliga sjukdomar presenteras och skadedjur som under det senaste decenniet har drabbat flera trädsorter. Därtill har antalet växtslag utökats, främst inom krukväxtavsnittet. Trädgårdens växtskydd är rikt illustrerad. Merparten av fotografierna är nytagna och samtliga är i färg.

I boken framgår hur man med hjälp av kolsyreis kan bli av med skadedjur som sorkar, det är inget som vi står bakom eller uppmanar till då det inte längre är tillåtet. (Enskilda tillstånd från Naturvårdsverket kan förekomma.)

Nominerad till Årets trädgårdsbok 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdens växtskydd
 2. +
 3. Beskärningsboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskärningsboken av Klaus Vollbrecht (häftad).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trädgårdens växtskydd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra utbildnings bok.
  Daisy, 22 maj 2018

  bästa bok i ämnen vad jag känner till men hade velat mer tipps på bekämpning av problem i hobby nivå, som vad man kan köpa, brygga för att bli av med en del problem istället att behöva leta fram nån bonde eller trädgårdsmästare vem kan sälja en nypa med bekämpningsmedel, vad säljs inte för privatperson.

 2. Inte så lättläst
  Camilla Lal, 5 april 2015

  Väldigt utförlig, kanske inte för den som bara vill skumma igenom. Annars väldigt bra och intressant. Mycket bra och tydliga bilder, vilket underlättar när man ska identifiera skadegörarna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Skydda din trädgård

  Maj-Lis Pettersson

  "En mycket användbar bok" Bibliotekstjänst, Bodil Enoksson   Problem med skadegörare i trädgården? Här får du tips och fördjupad information av Sveriges främsta expert på växtskydd Maj-Lis Pettersson, känd från Odla med P1.   B...