Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2011-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
195 x 130 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Dodf
ISBN
9789127130739

Väninnorna och jag

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2011-09-08
202 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det brukar framhållas att kvinnor har lättare än män att upprätthålla nära vänskapsförhållanden. För män handlar det om att göra saker tillsammans, ställa upp när det gäller och hjälpa varandra praktiskt. För kvinnor är det självklart att nära vänskap också innebär att man berättar om sitt privatliv.

Vad är då väninneskap ett ord som inte ens finns? För att försöka besvara denna stora fråga har Åsa Moberg samlat exempel ur sitt eget och åtta nära väninnors liv. Några av väninnorna har funnits med sedan barndomen, andra har tillkommit senare i livet. Vi möter bland andra Märta Tikkanen, Birgitta Stenberg och Amelia Adamo. I fritt flödande och mycket spontana intervjuer diskuterar de väninneskapets natur. Samtalen tar bland annat upp hur väninneskap uppstår och utvecklas, hur det kan tyna bort, vilken roll avund spelar och vad som kan hända i den komplicerade relationen med tre väninnor. Det blir en varm, tankeväckande och mycket personligt hållen diskussion kring vad som binder kvinnor samman.

Väninneskap, finns det och vad är det i så fall? Åsa Moberg undersöker saken i sin personliga bok Väninnorna och jag. Att läsa den är lite som att smygläsa någons dagbok eller kanske som att gå tillbaka i sin egen.
Thomas Lerner, Dagens Nyheter

Väninnorna och jag bärs i hög grad upp av Mobergs kloka väninnor som generöst delar med sig av sina vänskapserfarenheter. Moberg är en duktig lyssnare, men bidrar också själv med stor öppenhet i samtalen och visar därmed också på vänskapens komplexitet när hon yppar sin osäkerhet och sårbarhet.
Eva Dandanelle, Hallandsposten

En underhållande, lärorik bok med många intressanta infallsvinklar.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Det är sårigt, det är humoristiskt och det känns väldigt äkta. ... En sak är säker: Med Väninnorna och jag fyller Åsa Moberg en lucka i svensk bokutgivning.
Inger Dahlman, Dalarnas Tidningar

Det är sårigt, det är humoristiskt och det känns väldigt äkta. ... En sak är säker: Med Väninnorna och jag fyller Åsa Moberg en lucka i svensk bokutgivning.

Inger Dahlman, Dalarnas Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väninnorna och jag
  2. +
  3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Väninnorna och jag