Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2012-07-11
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Mia Ruthman
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
233 x 165 x 27 mm
Vikt
650 g
ISBN
9789127130890
Bearbetande samtal : Krisstöd - Avlastningssamtal - Stress- & konflikthante (inbunden)

Bearbetande samtal : Krisstöd - Avlastningssamtal - Stress- & konflikthante

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-07-11
389
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur bemöter man människor i kris? Hur tar man hand om olycksoffer, sörjande eller andra svårt drabbade människor? Hur hanterar man hot och våld i tjänsten, eller stress och konflikter på arbetsplatsen?

Bearbetande samtal ger en bred översikt över olika arbetsmodeller för krisstöd, sorgbearbetning, samt konflikt- och stresshantering utifrån aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet. Här beskrivs också hur man praktiskt går till väga vid psykologisk förstahjälp, liksom vad som är kontraindicerat att göra i krissituationer. Bokens perspektiv är främst humanistiskt, existentiellt och integrativt. Särskilt betonas gruppens, nätverkets och familjens betydelse för återhämtning efter svåra upplevelser och barnperspektivet har en framträdande plats. Denna andra utgåva är kraftigt reviderad utifrån de senaste årens forskningsresultat och utökad med ett nyskrivet avsnitt om psykoterapi vid psykiskt trauma.

Checklistor, självskattningsformulär, ordförklaringar och en fyllig litteraturförteckning gör boken användbar i många sammanhang, inte minst utbildningar. Den är ett självklart hjälpmedel för personal inom vård, omsorg, ordnings- och räddningstjänst, socialtjänst, skola och kyrka, liksom för ledare och chefer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bearbetande samtal : Krisstöd - Avlastningssamtal - Stress- & konflikthante
  2. +
  3. Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra hän... av Sara Hedrenius, Sara Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bearbetande samtal : Krisstöd - Avlastnin...