Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2012-08-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Svedberg, Maria (form) / Hiselius, Anne (foto)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
232 x 160 x 24 mm
Vikt
640 g
ISBN
9789127130937
Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg (häftad)

Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-06
450
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Som patient är det en självklarhet att inte skadas av vård och behandling. Som personal en självklarhet att varje dag få bidra till ökad hälsa och välbefinnande. Trots detta drabbas över 100 000 patienter årligen av vårdskador i den svenska somatiska akutvården, varav 15 000 personer får men för livet och 3 000 dör. De flesta vårdskador hade dock kunnat undvikas med rätt kunskap och en hög medvetenhet om vikten av att arbeta patientsäkert. Det är därför viktigt att tidigt i utbildningen ge blivande vårdanställda grundläggande kunskaper i ämnet patientsäkerhet.

Säker vård vänder sig både till studerande vid vård- och omsorgsutbildningar och yrkesverksamma inom vården. Boken beskriver hur vårdskador uppstår och hur de kan förebyggas. Läsaren får fördjupad kunskap kring ett flertal relevanta områden i arbetet för en bättre patientsäkerhet, till exempel vårdrelaterade infektioner, trycksår, fall, självmord, säker läkemedelshantering, riskhantering samt kunskap i hur man skapar en säkrare vård genom att kommunicera med patienten och kollegor.

Författarna har lång och gedigen erfarenhet av patientsäkerhetsarbete och kvalitetsutveckling inom vården, såväl nationellt som internationellt. Lena Sahlqvist är leg. sjuksköterska och har tidigare varit patient-säkerhetssamordnare vid Socialstyrelsen, där hon utvecklade myndighetens arbete med patientsäkerhet. I dag är leder hon avdelningen för uppdragsutbildning vid Karolinska Institutet. Marion Lindh är leg. läkare och har i många år arbetat som chef och chefsläkare i vården. I dag är hon sakkunnig i patientsäkerhetsfrågor vid Stockholms läns landsting. Hon har utvecklat kvalitetsmetoder och medverkat i att ta fram nationella handböcker för patientsäkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg
  2. +
  3. Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar av Josefine Persson, José Ferraz-Nunes, Ingvar Karlberg (häftad).

Köp båda 2 för 855 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. tummen upp
    Jenney, 26 februari 2014

    Gillar den här boken ger verkligen bra tips om vården och visar tydligt det man ska undvika. Rekommenderas verkligen till dem som studerar sjuksköterskeutbildningen.

Visa alla 1 recensioner