Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2012-08-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form) / Hiselius, Anne (foto)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
232 x 160 x 24 mm
Vikt
640 g
ISBN
9789127130937
Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg (häftad)

Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-08-06
369
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Alldeles för många patienter drabbas av vårdskador. Flera av dessa skador hade kunnat undvikas med goda kunskaper och en hög medvetenhet om hur säkert arbete går till. Den här boken handlar om hur vården och omsorgen kan göras säkrare. Vården är ett komplext system och patientsäkerhet berör inte bara medicinska frågeställningar, utan också arbetsplatskultur, teknologi, ledarskap och beteendevetenskap. Författarna ger exempel på konkreta metoder för att upptäcka risker, hur man förebygger skador och hur man analyserar varför en skada inträffat. Även lagstiftningen belyses, liksom hur ansvarsfrågan ska hanteras när en skada är skedd.

Boken riktar sig till studerande på sjuksköterske- och läkarutbildningarna samt andra utbildningar inom hälso- och sjukvård. Samtidigt är den lika relevant för alla yrkesverksamma inom vård och omsorg som vill tillägna sig grundläggande kunskaper om säker vård.

Författarna vann Natur & Kulturs manustävling för kurslitteratur till sjuksköterskeprogrammet, som utlystes för att hedra Svensk sjuksköterskeförenings hundraårsjubileum 2010.
 

Säker vård är den första heltäckande läroboken i ämnet på svenska. Boken består av fjorton kapitel, som ger en god översikt av området, //.Språket är enkelt och lättillgängligt, vilket är positivt eftersom boken i första hand riktar sig till studerande på de olika vårdutbildningarnas grundnivå. Författarna är mycket uppdaterade om de nationella aktiviteter som pågår för att förbättra patientsäkerheten i Sverige och boken innehåller många aktuella referenser; den är därför också av intresse för den som arbetar med patientsäkerhetsfrågor inom vård och omsorg. //

Sammanfattningsvis kan boken varmt rekommenderas till såväl studerande som till den som arbetar med patientsäkerhet i praktiken.

Hans Rutberg, överläkare och professor, i Läkartidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg
  2. +
  3. Klinisk mikrobiologi - Infektioner, Immunologi, Vårdhygien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi - Infektioner, Immunologi,... av Elsy Ericson, Thomas Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 810

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Säker vård - Att förebygga skador och felbehandlingar inom vård och omsorg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. tummen upp
    Jenney, 26 februari 2014

    Gillar den här boken ger verkligen bra tips om vården och visar tydligt det man ska undvika. Rekommenderas verkligen till dem som studerar sjuksköterskeutbildningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Säker vård - Att förebygga skador och fel...