Hundens språk och tankar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2011-10-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
230 x 170 x 10 mm
Vikt
440 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127131088
Hundens språk och tankar (häftad)

Hundens språk och tankar

(55 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad Svenska, 2011-10-17
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En svindlande läsupplevelse."

Göran Greider, Aftonbladet

"...mycket läst i hundkretsar."

Östgöta Correspondenten

Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag. Ny fakta blir här tillgänglig för en intresserad allmänhet.

Boken ger en unik inblick i vad den moderna vetenskapen har att säga om hundens inre liv.

Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Hans forskning och undervisning handlar om beteendet hos hundar och andra djur och han föreläser ofta och gärna för hundägare över hela Skandinavien. Per undervisar på universitetets distanskurser i hundens beteendebiologi som han också är initiativtagare till. Han medverkar ofta som expert i tidningar, radio och tv och har tidigare bl a gett ut Hur mår maten? (2012) och Hunden som skäms (2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundens språk och tankar
 2. +
 3. Den missförstådda hunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den missförstådda hunden av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Hundens språk och tankar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok om hundens ursprung; psykologi.
  Monica Hultén, 31 oktober 2019

  Jag tycker att boken inrymmer det mesta man behöver kunna om sin hund.
  Den är lärorik och spännande. Har lärt mig massor om hundens ursprung, beteende, inlärning och psykologi. Jag kan absolut rekommendera den till mina hundintresserade vänner. För tillfället läser jag på svenskahundpedagog institutet, min hund och jag ska bli ett pedagogteam, boken ingick i kursen. Jag kommer att använda den som uppslagsverk inom min pedagogiska bana.
  Tack för boken
  Mvh
  Monica

 2. Historik!
  Elisabeth Lundborg, 18 november 2017

  Är man intresserad av att läsa om hundars instinkter och ursprung samt historik då ska man läsa denna bok. Författaren tar upp om hur hunden som art uppstod och att hundens förfäder är räven och vargen men att dessa arter hade en hel del andra beteenden som inte dagens hundar har. Vissa hundraser har mer andra raser mindre ursprung från förfäderna räv och varg. intressant bok men lite långrandig.

 3. Välskriven, faktaspäckad
  Lennart Michaelsson, 15 juni 2017

  Bygger på många olika studier runt om i världen. Boken kräver koncentration och eftertanke men jag upplevde den som mycket lärorik och förklarande.

 4. Ett måste för hundägare och ja, alla andra
  Tassen Upp, 20 oktober 2016

  Hunden är en stor del av det mänskliga livet och ständigt närvarande i vardagen för nästan alla, oavsett om du själv har hund eller ej. Alla människor borde läsa detta, för en bättre förståelse för vad en hund är, och vad vi är. Även viktig läsning för dig som går i valptankar! Mycket intressant berättelse om hundens utveckling från nyfiken varg till hund och samspelet med oss människor.

 5. En jensenskt bra upplevelse igen
  John F., 30 april 2015

  Per Jensen skriver engagerat och med stor pedagogisk skicklighet. Boken fokuserar på de centrala frågorna för en hundägare med en detaljnivå som är väl anpassad till behoven. Referenser till forskning finns utan att vara akademiskt otillgänglig.

  Ett måste för en person som vill förstå hundens förmåga.

 6. Toppenbok.
  Sven-Olof Kårhammer, 23 december 2014

  Är man intresserad av att tränga lite djupare i hundvetenskap är det en perfekt bok. Grattis till Per Jensen. Rekommenderas.

 7. En bok för alla hundägare.

  Intressant och lärorik!
  Bör läsas av alla hundintresserade.
  Rekommenderas varmt.
  En eloge till författaren.
  Boken är ett "måste" om du vill förstå din hund.

 8. terapihund
  Ingegerd Maria Andersson, 28 oktober 2014

  Jag arbetar inom vården med en terapihund. Boken är av avgörande betydelse för alla som vill förstå sin hund. Det borde vara grunden i all hundträning.

 9. Super bra bok och intressant!
  Birgitta , 19 september 2014

  Denna bok är väldigt lärorik för blivande hundägare samt för oss som har haft flera olika raser. Upplägget är bra med all historia runt hunden och dess raser.
  Fram för flera sådana böcker då läser man den inte bara en gång utan flera gånger för att vara säker på att man inte missat något.

 10. Lättläst och bra!
  Maria, 25 augusti 2014

  Mycket bra skriven bok. Man kunde känna igen sin hund här och där. Ger en djupare förståelse till varför de gör som de gör, både sådant vi gillar och ogillar. Tyckte inte alls att den var tråkig, inte heller för akademisk. Läs den!

 11. Inspirerande bok om hundens etologi och språk!
  Emil Markus Erik Jonsson (Osby), 23 augusti 2014

  Väldigt intressant bok om hundens ursprung, nog den bästa boken jag läst inom hundetologi. Per Jensen beskriver ett väldigt stort ämne, med allt ifrån domesticering till hundens inlärning och tankar.

  Skulle gärna vilja läsa mycket mer inom varje ämne, men tycker ändå Per Jensen lyckas på ett kort och utförligt sätt, beskriva vad den senaste forskningen och vetenskap säger om våra fyrbenta vänner. Boken är väldigt inspirerande och tycker den bör läsas av alla hundägare, då den får oss att uppskatta och förstå hundar ännu mer!

 12. Jag tycker att boken var mycket intressant! Den bästa...
  ingrid adler, 29 april 2013

  Jag tycker att boken var mycket intressant! Den bästa hundbok jag läst på länge. Den gav mig många "aha-upplevelser". Detta är en bok som jag tycker att alla bör läsa.

 13. Trevlig bok
  Amanda, 24 april 2012

  En trevlig bok med mycket bra information. Den är relativt akademiskt skriven och man bör troligen ha läst någon liknande bok innan för att uppskatta den fullt ut.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Per Jensen