Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2011-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
217 x 140 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Do
ISBN
9789127131262
Kärlek, gränser och andra möjligheter (inbunden)

Kärlek, gränser och andra möjligheter

Inbunden Svenska, 2011-04-04
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Under de tre år som månadstidningen M-magasin funnits har jag haft en spalt om relationer. Det är en spännande uppgift att möta dessa brev från livets verkstadsgolv, från människor som lever ensamma, i relationer, med eller utan grannar, barn och barnbarn, gamla föräldrar, syskon, ex-partners och med sin egen vånda. De ger förtroenden och inblickar i en värld som vi annars inte ser, den inre världen och mellanmänskliga hos människor vi inte känner, men som vi kan känna igen oss i.

Kärlek, gränser och andra möjligheter handlar inte bara om par, utan om alla slags relationer. De som skriver utgör antagligen toppen på ett isberg de som kommer sig för att skriva, som är tillräckligt desperata eller inte känner att de har någon annan att vända sig till. Oftast är den som frågar kvinna och över 50 år, men det finns anledning att tro att det kan gälla för kvinnor (och män) i andra åldrar också, även om vissa frågor är typiska för åldern. Ibland kan man förvillas att tro att det gäller ytliga tankar om hur man ska hantera speciella svårigheter, men bakom dessa frågor döljer sig alltid smärtsamma djup hos frågeställaren."

Tomas Böhms nya bok Kärlek, gränser och andra möjligheter fyller ett stort behov.
M-magasin

För mig, som är 35, blir det här som att titta in i ett nyckelhål till en grupp som jag själv kommer tillhöra om 20-30 år: kvinna, 50+. ... Även om det låter lite deppigt lämnar inte jag den med en deppig känsla, utan snarare med en upprorisk känsla. Av att det finns en väldigt stark kraftfullhet i de här breven och det bubblar mycket under ytan av självförverkligande som bara vill fram. ... Jag vill befria den medelålders kvinnan från det tunga relationsansvaret, så att hon kan tänka på annat.
Kropp & Själ, Sveriges Radio P1

Även om det låter lite deppigt lämnar inte jag den med en deppig känsla, utan snarare med en upprorisk känsla. Av att det finns en väldigt stark kraftfullhet i de här breven och det bubblar mycket under ytan av självförverkligande som bara vill fram.

Kropp & Själ, Sveriges Radio P1
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlek, gränser och andra möjligheter
  2. +
  3. Hämnd eller upprättelse : hämndspiralens psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hämnd eller upprättelse : hämndspiralens psykologi av Tomas Böhm, Suzanne Kaplan (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kärlek, gränser och andra möjligheter