Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-09-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Kimbell, Katy (form) / Skoglöf, Magnus (foto)
Dimensioner
205 x 265 x 35 mm
Vikt
1640 g
ISBN
9789127131385

Grönt : välja hantera tillaga

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-10

Slutsåld

Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.

Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!

Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.

I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.

Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.

Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grönt : välja hantera tillaga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra information för alla
    Pixie, 12 februari 2014

    som vill lära sig mer om grönsaker vilka säljs i Sverige. Boken är stor och tung, översiktligt organiserad med tydliga bilder, både fotografier och teckningar. Recepten förekommer i slutet av varje temakapitel t.ex. potatis, lök o.s.v. och de har en stor spänvidd från vardag till mer festliga rätter, från klassiskt till modernt, både svenskt betonat och lite mera asiatiskt. Man har inkluderat också ett kapitel med vilda växter. Det är ingen renodlad vegetarisk kokbok, recept som innehåller k... Läs hela recensionen

  2. En fantastiskt bra bok om grönsaker. Skulle givit den...
    rama, 11 juni 2013

    En fantastiskt bra bok om grönsaker. Skulle givit den fem stjärnor hade det inte varit för köttrecepten i boken. Seriöst, varför skulle en bok om grönsaker ha köttrecept?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna