När prinsar stannar hemma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2011-11-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Dimensioner
287 x 213 x 8 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127131491
När prinsar stannar hemma (inbunden)

När prinsar stannar hemma

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2011-11-07

Slutsåld

Idag tänker prinsen stanna hemma och ta det lugnt tillsammans med sin hamster. Men snart upptäcker han att rövare har tagit sig in i slottet. Rövarna är dock inte där för att röva de gömmer sig för den hemska Svartdraken. Då hörs oljud från övervåningen, och där, under prinsens säng, hittar de Svartdraken. Svartdraken är inte där för att skrämma rövare den gömmer sig för den fasansfulla Oggligronken. Och vem stirrar på dem genom fönstret om inte självaste Oggligronken! Alla blir livrädda. Men Oggligronken börjar darra av skräck. Vad är det som skrämmer honom så?

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.

Per Gustavsson är på sitt bästa berättarhumör i den här boken och hans akvarellillustrationer flödar av inlevelse och färgenergi.

Eva Wahlström, Borås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När prinsar stannar hemma