Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2012-12-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Svedberg, Maria Haldin (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
235 x 160 x 26 mm
Vikt
639 g
ISBN
9789127131828

Omvårdnadsteorier i klinisk praxis

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-12-05
449
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Trots att såväl vårdpersonal som utbildningsanordnare och lagstiftare talar om att vården ska utgå från en helhetssyn på patienten tycks detta perspektiv ofta falla bort då man talar om evidens- eller kunskapsbaserad vård. Detta vill författarna till Omvårdnadsteorier i klinisk praxis råda bot på. I boken visar de huromvårdnad kan kunskapsbaseras utifrån fokus på vårdandet av människor och sjuksköterskans självständiga professionsansvar.

De teorier som tas upp har utvecklats av Phil Barker, Katie Eriksson, Virginia Henderson, Madeleine Leininger, Dorothea Orem, Sister Calista Roy, Rosie-Marie R. Parse och Jean Watson. Teorierna relateras till olika åldersgrupper och vårdkontexter, till exempel perioperativ vård, primärvård, palliativ vård, kirurgisk vård, medicinsk vård och psykiatrisk vård, liksom till olika aspekter av vård: patientens perspektiv, vårdande relationer, hälsa och lidande, etik, behov, adaption, egenvård och kultur.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Omvårdnadsteorier i klinisk praxis
 2. +
 3. Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorie... av Hilde Eide, Tom Eide (häftad).

Köp båda 2 för 958 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Omvårdnadsteorier i klinisk praxis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra innehåll
  Rebecka , 20 september 2018

  Bra och nyttig bok. Man behöver inte läsa mycket för att förstå utan man kan hoppa mellan kapitlena och komma in på direkten i just det man behöver

 2. Omvårdnadsteorier i klinisk praxis
  Anna Helena Bengtsson, 29 september 2016

  Lättläst och bra att förstå! Använd i ett seminarium och till en tenta! Bra upplägg och tydlig! Kommer att använda den under hela studietiden!

 3. Den tar tid att förstå..
  Graje, 8 maj 2014

  Boken har ett krångligt språk och hoppar mycket emellan årtalen vilket gör att man stundtals blir förvirrad. Speciellt när man läser om omvårdnadens olika tidsepoker. Det tar tid att förstå sig på de olika omvårdnadsteorierna och personerna bakom dem. Men låt det ta tid och sätt dig in i dom så blir boken väldigt givande! Denna bok gav mig många olika aha-upplevelser jag kan ha nytta av i framtiden.

 4. Tycker att den emellanåt är svår att förstå. Svåra ord...
  Eva Kristina Malmkvist, 23 oktober 2013

  Tycker att den emellanåt är svår att förstå. Svåra ord som krånglar till sammmanhanget. Beskriver vårdteorierna bra. Inledningarna till dom är bra.

 5. Boken tar upp olika vårdteoretiker på ett lätt...
  -, 14 maj 2013

  Boken tar upp olika vårdteoretiker på ett lätt förståligt sätt och det är bra att få en insyn i olika.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna