Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2012-07-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Mia Ruthman
Originaltitel
Patientologi : At være patient
Medarbetare
Honoré, Kirsten (förf.) / Joost Michaelsen, Jette (förf.) / Lassen, Trine (förf.) / Lilja Andersson, Petra (förf.) / Martinsen, Bente (förf.) / Schnor, Helle (förf.) / Graubæk, Anne-Mette (red.) / Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
235 x 156 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
362,Oh
ISBN
9789127131989
Patientologi : personcentrerad vård i teori och praktik (inbunden)

Patientologi : personcentrerad vård i teori och praktik

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2012-07-23

Slutsåld

Som blivande sjuksköterska bör man redan tidigt i utbildningen få en förståelse för människors livsvärden och reaktioner på att bli akut, kroniskt eller livshotande sjuk. Patientologi är en grundbok i läran om att bli och vara patient.

Boken inleds med fyra autentiska patientberättelser. I övriga kapitel utvecklas sedan skilda aspekter på att vara sjuk, till exempel berättelsens betydelse för den sjuka, kampen för självständighet som ofta följer på sjukdom, anhörigas betydelse samt vikten av värdighet. Samtliga kapitel genomsyras av kunskap från den senaste internationella och skandinaviska omvårdnadsforskningen och det finns även ett särskilt kapitel om teoriutveckling av patientologi.

Översättningen av den danska antologin har fackgranskats av universitetslektor i klinisk omvårdnad Kerstin Blomqvist, som också skrivit ett svenskt förord samt ett nytt kapitel om att använda begrepp och berättelser för att utforma omvårdnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Att möta personer med demenssjukdom

    Anna-Karin Edberg, Kenneth Asplund, Annica Backman, Monica Berglund, Kerstin Blomqvist

    Denna tredje upplaga har bland annat utökats med kapitel om palliativ vård och ledarskapets betydelse för att skapa ett personcentrerat vårdklimat. Boken är omarbetad efter det aktuella kunskapsläget och innehåller flertalet referenser, vilket möj...

  • Omvårdnad & äldre

    Kerstin Blomqvist, Anna-Karin Edberg, Marie Ernsth Bravell, Helle Wijk, Pia Andersson

    Boken belyser äldre personers hälsa och ohälsa och bygger på sammanlagt 27 svenska forskares beskrivningar av det aktuella kunskapsläget. De flesta författare har sin utgångspunkt i omvårdnad, men bland författarna återfinns även företrädare för m...