Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2012-01-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
The Possessed. Adventures with Russian books and the people
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789127132030

Besatta : äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-01-17
153
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hon är den sortens läsare som lockar dig tillbaka till din egen bokhylla med ett sublimt surrande i huvudet. Du vill känna det hon känner.

The New York Times Book Review
Utifrån en hängiven kärlek till den ryska litteraturens största klassiker har Elif Batuman skrivit en personlig, smart och oavbrutet underhållande samling berättelser om böcker, litteratur och läsning.

Bara i Besatta får du läsa om litterära forskarkonferenser, Samarkands sevärdheter, vad som binder samman King Kong med Isaak Babel, Lev Tolstojs död, pojkbenstävlingar, vokalharmonins betydelse, kejsarinnan Annas ispalats, det intellektuella livet och själens uppgivenhet – och lära dig något om gammaluzbekiskans över hundra ord för att gråta.

Elif Batuman (född 1977) är författare, forskare och journalist, bl. a. medverkar hon regelbundet i The New Yorker. Hennes föräldrar är från Turkiet, men hon är uppväxt i USA. Hon har examen från både Harvard och Stanford, där hon också har undervisat. För närvarande är hon bosatt i Istanbul. År 2007 belönades hon med Rona Jaffe Foundation Writers’Award.
Hon är den sortens läsare som lockar dig tillbaka till din egen bokhylla med ett sublimt surrande i huvudet. Du vill känna det hon känner.

The New York Times Book Review

Det är inte ofta man skrattar högt när man läser en bok om litteraturkritik ... i en blandning av reseskildring, memoarer och litteraturkritik, tar Elif Batuman oss på en osannolik resa genom den ryska litteraturen.

Christian Science Monitor

Tycker man om att läsa, så tycker man om den här boken!

Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Jag längtar redan efter att läsa om Elif Batumans fantastiska bok

Svenska Dagbladet

... alltsammans är lika förbannat roligt, lärorikt och underhållande.

Helsingborgs Dagblad

Välskriven, smart och humoristisk

Smålandsposten

Det är uppfriskande att läsa Batuman. Hennes vetgirighet och passion driver henne vidare och det är ett engagemang som inspirerar. Besatta är inte likt något annat.

Norrländska Socialdemokraten

Besatta får mig att minnas varför litteraturen är så fantastisk och varför jag mest av allt älskar att läsa böcker.

Bokhora

En oemotståndlig, hisnande berättelse om äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem. Turkisk-amerikanska Elif Batuman har skrivit en bok som inte liknar något jag tidigare läst. Hon är rolig och bildad och skildrar sina husgudar Babel, Tolstoj och Dostojevskij med flammande kärlek, samtidigt som hon i förbifarten serverar osannolika historier om Dantenördar, vampyrfolk och tsaritsan Anna Ivanovnas ispalats.

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Elif Batuman har full koll på Tjechov, Tolstoj, Pusjkin och deras kollegor, hyser stor kärlek till dem, och kan därför leka med dem på sitt sätt. Snillrikt, med både humor och allvar, gör hon passionerad litteratur om litteratur. Besatta är så nödvändigt uppiggande att den omedelbart botar en litterär depression.

Lina Kalmteg, Svenska Dagbladet

Turkisk-amerikanska Batuman tar sig an de där riktigt tjocka och dystra ryska romanerna och diktböckerna som ger så många läsare så dåligt samvete. Efte
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Besatta : äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem
  2. +
  3. Antingen eller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Antingen eller av Elif Batuman (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elif Batuman