Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2011-12-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Ohe
ISBN
9789127132047
Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration (häftad)

Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration

(6 röster)
Häftad, Svenska, 2011-12-16
164
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Malmö kastas antisemitiska glåpord efter en ortodox rabbin. I Tomelilla haglar stenar över en ung slöjklädd mamma. I Eslöv, som brukar kallas Sveriges tråkigaste stad, bor familjen Kebab. I Kattarp attackeras en flyktingfamiljs hem av en hatisk mobb. Intill familjens hus klottrar någon: Sverige forever in my heart.

I det ödsliga gränslandet mellan USA och Mexiko patrullerar beväpnade krigsveteraner för att avhysa de papperslösa som är villiga att offra livet för att fly norrut. I Guantánamo väntar både interner och fångvaktare på att något ska hända. Sökandet efter danskhetens kärna leder till landsfadern Grundtvig och ett kolonilottsområde där det är dödssynd att sticka ut.

Genom ett oförtröttligt, engagerande och nyfiket berättande riktar Niklas Orrenius sökarljuset mot frågor om gemenskap, utanförskap och intolerans.

Sverige forever in my heart innehåller 21 reportage, tidigare publicerade i Sydsvenskan, kompletterade med nyskrivna uppföljningar och förord.

Det kan göra ont att läsa Niklas Orrenius skildringar av vår dagsaktuella verklighet. Ändå håller han en stram ton, inte ett ord för mycket, inte ett för litet. Texterna handlar om identitet och främlingshat men framför allt om rädsla, för förändring och för andra människor. Journalistik när den är som bäst berörande, lärorik och viktig.

Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sverige forever in my heart : reportage om rädsla, tolerans och migration
 2. +
 3. Drömmen om Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmen om Sverige av Niklas Orrenius (pocket).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Orrenius

 • Drömmen om Sverige

  Niklas Orrenius

  Av Syriens 22 miljoner invånare är nästan hälften på flykt. Människor smugglas genom det stängda Europa, ofta på dyra och farliga vägar. Många av de syriska flyktingarna hoppas på att komma till Sverige, till det lugnaste landet i världen . Men nå...

 • Skotten i Köpenhamn : ett reportage om Lars Vilks, extremism och yttrandefrihetens gränser

  Niklas Orrenius

  "Lars Vilks bor på hemlig ort med livvakter dygnet runt. 2015 överlevde han den terrorattack i Köpenhamn som krävde två liv. Han drömmer om att ställa ut sina verk på nytt. Men Vilks är radioaktiv. Det handlar om terrorskräck - men också om p...