Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2011-11-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Vlac
ISBN
9789127132238
Slutstation rättspsyk : om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott (inbunden)

Slutstation rättspsyk : om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-11-14

Slutsåld

De är unga kvinnor som utvecklat ett allvarligt självskadebeteende. De har inte blivit dömda för något brott och de utgör inte något hot eller någon fara för andra. Men i stället för adekvat vård spärras de in på rättspsykiatriska högsäkerhetskliniker, tillsammans med mördare och våldtäktsmän och utsätts frekvent för tvångsåtgärder som isolering, tvångshandskar, hjälm och bältesläggning, ingripanden som långt ifrån alltid har lagen på sin sida. Varken de själva eller deras anhöriga kan påverka situationen de är rättslösa.

Sofia Åkerman och Thérèse Eriksson har under flera år engagerat sig i dessa fall och gjort ett stort antal intervjuer med kvinnor som vårdats inom rättspsykiatrin. De har också haft upprepade möten och samtal med ansvariga vårdgivare och myndigheter. Slutstation rättspsyk är en skakande rapport från ett Sverige vi inte längre trodde fanns.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slutstation rättspsyk : om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En dramatisk rapportbok om självskadebeteende
    Kristina Simar, 3 januari 2012

    Denna bok berörde mig oerhört mycket. Ibland kändes det som om handlingen var från början av 1900-talet och inte 2000-talet. Tvångshandskarna som det finns bilder på i boken känns väldigt avlägsna. Och jag frågar mig gång på gång varför det inte finns några som har utbildning på just självskadebeteende som är ganska vanligt bland unga tjejer idag. De flesta börja skada sig så tidigt som i 14-15 årsåldern. Jag undrar också varför vid just vid den åldern. Ingen verkar ta detta stora problem på ... Läs hela recensionen

  2. Sanningens ögonblick
    May, 14 november 2011

    Det gör mig glad att någon som varit med om bestämde sig att skriva den boken, som säkert många få känna sig i, åtminstone en del som varit med om liknade situationer i livet. Den berättar om hur är det i verkligheten, vad som pågår bakom dörrarna till mottagningar och hur de personena verkligen ha det. Problematiken är alvar och teman är inte just den som många gärna pratat om öppet, men jag hoppas att denna bok öppnar både ögon och öron hos folk och få de att reagera. Det är gripande histor... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna