Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2011-04-28
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
180 x 140 x 13 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789127132245

Makt, känslor och ledarskap i klassrummet

Häftad, Svenska, 2011-04-28
282 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Dagens lärare står inför stora utmaningar. Sjukskrivningstalen bland lärare är höga, och i massmedia kan man ofta läsa att barn idag är stressade. Både barn och vuxna talar om bristen på arbetsro och att skolmiljön är stökigare än de själva önskar.

Vilka verktyg har den enskilda läraren för att hantera dessa problem? I Makt, känslor och ledarskap i klassrummet. Hur EQ kan ge arbetsro i skolan visar Bodil Wennberg och Sofia Norberg hur läraren genom ett målmedvetet ledarskap i klassrummet kan skapa arbetsro och bättre förutsättningar för det pedagogiska arbetet. Genom att systematiskt arbeta med EQ får läraren ett verktyg som underlättar hanterandet av känslor och frågor om makt och auktoritet i klassrummet.

Lärare tänker inte alltid på sig själva som ledare. Men ledarskap är inte något som enbart skolledningen utövar, utan en avgörande del av lärarrollen. För att utveckla lärarens förmåga som ledare krävs kunskap om människans psyke, om hennes styrkor och svagheter. Ett fortlöpande arbete med att utveckla sin egen och elevernas emotionella intelligens gör det möjligt för läraren att mer effektivt leda eleverna i deras arbete.

Lärarna utsätts för stora krav från många håll. Det är ett grundläggande behov hos människan att känna att hon duger, och att hon känner stolthet för sin yrkesutövning. Wennberg och Norberg menar att lärare idag alltför ofta omedvetet söker bekräftelse hos eleverna, något som kan leda till ett kompis-beteende som i längden inte är till elevernas goda. Självkännedom är grunden för den emotionella intelligensen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt, känslor och ledarskap i klassrummet
  2. +
  3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Makt, känslor och ledarskap i klassrummet