Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Albihn, Lena (red.) / Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789127132368
Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer (inbunden)

Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-16
381
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Själv och tillsammans utforskar Tor Wennerberg hur trygga respektive otrygga anknytningserfarenheter påverkar vår identitetsutveckling och vårt sätt att vara i relation till andra, från tidig barndom till vuxen ålder.

Författaren tar oss med till vår evolutionära utvecklingsmiljö på den afrikanska savannen, där en kortvarig separation kunde vara liktydig med en dödsdom för ett litet barn. Han beskriver hur skapandet av anknytningsrelationer är en biologiskt nedärvd överlevnadsstrategi, som också ligger till grund för mentaliseringsförmågans utveckling. Dessutom diskuteras hur kärleksrelationer ofta aktiverar tidigt inlärda relationsmönster som kan försvåra känslomässig öppenhet och intimitet samtidigt som de också väcker en strävan att överskrida dessa mönster. Vårt sätt att hantera närhet och självständighet ställs här på sin spets: hur kan man komma en annan människa nära utan att förlora sig själv?

Tor Wennerberg är leg. psykolog, författare och föreläsare. Han har skrivit Vi är våra relationer om anknytning, trauma och dissociation (2010) och Själv och tillsammans om anknytning och identitet i relationer (september, 2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer
 2. +
 3. Vi är våra relationer : om anknytning, trauma och dissociation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi är våra relationer : om anknytning, trauma o... av Tor Wennerberg (inbunden).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik
  Linda Nordh, 30 maj 2017

  Mycket intressant och givande bok om anknytning och varför vi är som vi är. En god investering för den som är intresserad av anknytning och människor.

 2. Mycket givande bok, värd varenda krona.
  Michael Paul Hamory, 5 mars 2017

  Otroligt intressant och bra bok för vem som helst som jobbar med sig själv, går i terapi, jobbar med människor eller bara vill lära sig mer om människan som psykologisk varelse. Perfekt för dig som vill reflektera över- och förbättra din relation med andra människor, och inte minst relationen till dig själv. Rekommenderar alla att läsa denna bok. Möjligen lite svår för ungdomar, men från unga vuxna och uppåt lämpar den sig galant. Läs och väx som människa!

 3. En tankeväckande och viktig bok som också breddar...

  En tankeväckande och viktig bok som också breddar anknytningsteorin. Begreppet differentiering var en ögonöppnare. Ett måste för t ex alla som jobbar med människor!

 4. Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite...
  Tall Poppies, 1 december 2013

  Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite besviken. Boken är väl teoretisk. Gjorde sig dock särskilt bra tillsammans med boken "Krisstöd" (Sara Hedrenius & Sara Johansson) där det blir tydligt hur anknytningssystemet aktiveras inför olika grader av hot.
  Rekommenderar boken till den som vill ha djupgående och forskningsbaserad kunskap om anknytning. Läsvärd och ett digert arbete!

 5. På ett lättbegripligt sätt ger Wennerberg läsaren en...
  Knäckehäxan, 9 oktober 2013

  På ett lättbegripligt sätt ger Wennerberg läsaren en rundtur i de viktiga begreppen differentiering, anknytning och mentalisering och hur de hänger ihop.

 6. Insatt i ämnet. Tar tillbaka anknytningsteorin från...
  Gunnel Eriksson, 2 oktober 2013

  Insatt i ämnet. Tar tillbaka anknytningsteorin från den rädande trenden att endast se och överdriva anknytningsdelen och glömma bort den än viktigare delen med differentiering för att bli en trygg person.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Tor Wennerberg

 • Vi är våra relationer : om anknytning, trauma och dissociation

  Tor Wennerberg

  Människolivet börjar med anknytningen, det starka känslomässiga band som ett barn knyter till de personer som finns i dess närhet. Det medfödda anknytningssystemet utvecklades för att säkra barns överlevnad i en farofylld värld. Men vad händer om ...