Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2012-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Fridholm, Jakob (foto)
Dimensioner
258 x 208 x 20 mm
Vikt
750 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789127132658

Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp

(13 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-09-08

Slutsåld

Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.

Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.

PROJEKT

* Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri

Mikael Einarsson är kökschef på restaurangerna Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8 och Svinet i Stockholm.

Henrik Francke har arbetat som redaktör, skribent och kreativt ansvarig för tidningen Gourmet.

Gustav Lindström brinner för självhushållning, snickeri och gediget mathantverk.

Jakob Fridholm är en av Sveriges bästa fotografer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mathantverk en god smak upplevelse.
  Bert Ingemar Nilsson, 27 november 2014

  Jättebra bok,helt i min smak. Mathantverk är en god bok.Skisser på de olika objekten är tydliga och klara.Allt mycket inspirerande.

 2. Mycket intressant och trevlig bok. Många roliga tips....

  Mycket intressant och trevlig bok. Många roliga tips. Det var mycket man kom ihåg sedan förr i tiden. Jag kommer att testa en hel del i denna boken.

 3. Utmärkt! Inspirerande och roligt! Rekomenderas varmt...
  Q W, 20 juli 2013

  Utmärkt! Inspirerande och roligt! Rekomenderas varmt till den som vill experimentera och pyssla med sitt eget mathantverk! Ett mycket bra köp med råd och tips för somriga tidsfördriv med kulinariska mål.

 4. Så många intressanta ämnen att samla kunskap på! För...
  x, 20 juni 2013

  Så många intressanta ämnen att samla kunskap på! För många, visar det sig då alla inte fått samma djup i beskrivningen. Exempel: Där rökning avhandlas med fakta och praktiska instruktioner (som fungerar), blir svampodling ett slag i luften. Fullt så enkelt är det inte, om man bor norr om Helsingborg (där växer en variant av ostronskivling på sina håll i skogen på döende almstammar). Det finns inget facit att presentera, heller, så analogt med surströmmingen borde svampen lämnats dithän. För ö... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo