Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2012-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
402 g
SAB
Dodf,152.4
ISBN
9789127132856
Tröst och reparation : finn din egen tröstfunktion (inbunden)

Tröst och reparation : finn din egen tröstfunktion

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2012-05-04
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Efter två böcker om de mer destruktiva känslorna skam och avund kommer nu en bok om tröst, en undervärderad aspekt av vårt känslospektrum.

I sitt mångåriga arbete med att reparera problem med självkänslan hos sina klienter har hon konfronterats med det faktum att personer med negativa självbilder vanligen inte heller har en inbyggd tröstfunktion. Det innebär att de riskerar att falla ned i ett svart hål när de drabbas av motgångar och förluster i livet. I boken visar hon hur man kan bygga upp denna tröstfunktion och reparera skadorna på självbilder som hindrar ett inkännande med den egna personen. Tröst blir därmed också en fråga om reparation och transformation.

Med samma varma och kunniga tonfall som i tidigare böcker skriver Marta Cullberg Weston om hur man kan ge tröst vid sorg och kriser, men framför allt fokuserar hon på hur man utvecklar en förmåga att trösta sig själv. Hon visar hur man kan nå fram till ett inkännande med sig själv på djupet och till en genuin form av självacceptans och self compassion, där man kan trösta sig själv när livet är tungt.
Sagt om boken:

"Den som är intresserad av psykologi och psykoterapi har extra stor behållning av boken, men eftersom alla människor ju behöver tröst någon gång passar den egentligen vem som helst."
Marita Johansen, NA

"Jag har alltid varit skeptisk mot tröst. När tröstaren lägger huvudet på sned och jollrar "stackare där" känns det som om de menar precis tvärtom. Kan Marta Cullberg Weston analysera mig, tack? Efter att ha läst hennes Tröst och reparation där gripande fallbeskrivningar får demonstrera tröstens kraft är jag beredd att tänka om. Särskilt som slutsatsen är så intelligent: den bestående trösten är alltid den vi ger oss själva."
Jenny Lindh, M Magasin

"Med samma varma och kunniga tonfall som i tidigare böcker skriver Marta Cullberg Weston om hur man kan ge tröst vid sorg och kriser, men framför allt fokuserar hon på hur man utvecklar en förmåga att trösta sig själv."
Skandinavisk sjukvårdsinformation

"Den som är intresserad av psykologi och psykoterapi har extra stor behållning av boken, men eftersom alla människor ju behöver tröst någon gång passar den egentligen vem som helst." Marita Johansen, Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tröst och reparation : finn din egen tröstfunktion
  2. +
  3. Varför skrattar människan? : kollisioner i hjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför skrattar människan? : kollisioner i hjärnan av Kaj Falkman (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »