Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2013-02-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Stalby, Christina (form)
Dimensioner
246 x 172 x 15 mm
Vikt
563 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127133150
Emotionell bearbetning vid PTSD : terapeutmanual vid traumafokuserad KBT (kartonnage)

Emotionell bearbetning vid PTSD : terapeutmanual vid traumafokuserad KBT

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2013-02-04
489
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Prolonged Exposure Therapy är den metod som har starkast empiriskt stöd vid behandling av posttraumatiskt stressyndrom, PTSD, och som uppvisat lika bra resultat i klinisk verksamhet som i forskningsstudier.

Denna pedagogiska manual innehåller alla verktyg terapeuter behöver för att kompetent kunna utföra behandlingsprogrammet. Bedömningsskalor, information om PTSD, noggranna sessionsupplägg, hemuppgifter och material om allians och andningsteknik ingår. Syftet är att steg för steg hjälpa klienten att gradvis närma sig minnen och yttre situationer som förknippas med traumat, och återfinna trygghet i livet. Till manualen hör en arbetsbok för klienter.

Manualen riktar sig till KBT-terapeuter som arbetar med behandling av PTSD. Emotionell bearbetning vid PTSD används tillsammans med arbetsboken Ta tillbaka ditt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Emotionell bearbetning vid PTSD : terapeutmanual vid traumafokuserad KBT
 2. +
 3. Ta tillbaka ditt liv : vägar till återhämtninig efter en traumatisk upplevelelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ta tillbaka ditt liv : vägar till återhämtninig... av Barbara Olasov Rothbaum, Edna B Foa, Elizabeth A Hembree (häftad).

Köp båda 2 för 839 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Emotionell bearbetning vid PTSD : terapeutmanual vid traumafokuserad KBT. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Har använt boken på engelska tidigare och gillat den...
  ck, 23 juli 2013

  Har använt boken på engelska tidigare och gillat den skarpt. Metoden är lätt att följa. Av någon anledning föredrar jag dock nästan den engelska versionen, tycker att översättningen i den svenska versionen ibland är något klumpig, och texten flyter inte lika lätt i denna svenska översättning som i den engelska tycker jag. Men det är nog petitesser i sammanhanget. Bra och mycket användbar bok!

 2. Jag har tidigare använt mig av denna bok på engelska...
  Terapeuten, 14 maj 2013

  Jag har tidigare använt mig av denna bok på engelska och uppnått ett mycket gott resultat i behandlingen med patienter/klienter. Denna bok rekommenderas stark och gott till de som på något sätt jobbar med psykologiska behandlingar. Boken är lätt att förstå, använda och det ger kunskap som är lätt att följa upp

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Emotionell bearbetning vid PTSD : terapeu...