Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2014-01-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127133204
Skuggor (e-bok)

Skuggor E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-22

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Egentligen framstod allt som en enda lång maskerad Han hade blivit ett med maskeraddräkten och visste inte ens att det fanns någonting därutanför. Det var det perfekta kamouflaget för ett liv.

En man vid sin fars dödsbädd i en anonym sjukhussal. De två har haft en ansträngd relation till varandra och ställd inför det faktum att faderns tid nu har runnit ut försöker sonen förstå sin egen känsla av utanförskap.

När han tar reda på faderns tillhörigheter väcks minnen, men också en rad frågor om varför deras liv blev som det blev. Varför har fadern en pistol i sin lägenhet? Vad var den där stora uppfinningen som han alltid sysslade med och hur kom det sig att han blev så vansinnigt upprörd över att sonen vände på vissa bokstäver när han skrev? Sonen kliver bokstavligen in i sin fars kostym i sitt försök att ta reda på vad som hände.

Skuggor är en roman om ett sorgearbete skriven på ett känsligt språk, stillsam men ändå intensiv. Samtidigt är texten en grundlig och klarsynt självanalys, präglad av en sorts förtvivlad humor.

Med Skuggor placerar sig Peter Handberg definitivt bland Sveriges främsta stilister.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Handberg Peter

  • Klubb Ibsen

    Handberg Peter

    En barndom i Blackeberg, en av folkhemmets mönsterförorter väster om Stockholm, på 60- och 70-talet. I centrum står det blå höghuset, kantat av det gula och det röda. På ledstängerna åker barnen kappåkning, ljuden från de olika lägenheterna framtr...

  • Den vita fläcken

    Handberg Peter

    Gunhild Åkerberg var en självständig kvinna med ett starkt kulturintresse. Men med en man som hotade och stal ur hushållskassan för att äta på dyra krogar var möjligheterna till frihet begränsade. Hon sökte den på Ormens pigor, det kafé i Gamla st...