Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2014-01-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127133310
Slutstation rättspsyk (e-bok)

Slutstation rättspsyk (e-bok)

Om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-23
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
De är unga kvinnor som utvecklat ett allvarligt självskadebeteende. De har inte blivit dömda för något brott och de utgör inte något hot eller någon fara för andra. Men i stället för adekvat vård spärras de in på rättspsykiatriska högsäkerhetskliniker, tillsammans med mördare och våldtäktsmän och utsätts frekvent för tvångsåtgärder som isolering, tvångshandskar, hjälm och bältesläggning, ingripanden som långt ifrån alltid har lagen på sin sida. Varken de själva eller deras anhöriga kan påverka situationen ? de är rättslösa.

Sofia Åkerman och Thérèse Eriksson har under flera år engagerat sig i dessa fall och gjort ett stort antal intervjuer med kvinnor som vårdats inom rättspsykiatrin. De har också haft upprepade möten och samtal med ansvariga vårdgivare och myndigheter. Slutstation rättspsyk är en skakande rapport från ett Sverige vi inte längre trodde fanns.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • För att överleva

    Åkerman Sofia

    De flesta som hör ordet självskadebeteende tänker på tonårstjejer som skär sig på armarna. En självskada kan definieras som en avsiktlig, självdestruktiv handling som begås utan intention att dö. Men alla gör vi ju ibland ohälsosamma och skadliga ...

Bloggat om Slutstation rättspsyk