Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2012-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
179 x 109 x 24 mm
Vikt
230 g
SAB
839.738,Hc
ISBN
9789127133358
Staden utan kvinnor (pocket)

Staden utan kvinnor

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-02-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Stockholm i en nära framtid: en våg av brutala kvinnomord skakar staden. Efter långvariga stridigheter, där kvinnor och män tar till vapen mot varandra, byggs en mur. I de södra stadsdelarna, bakom den hårt bevakade ringmuren förskansar sig kvinnorna, i de norra lämnas männen kvar i en stad av förfall.

En regnig morgon anländer Jakob Hall till Norra staden. Han tillhör motståndsrörelsen mot muren som har sitt fäste i skärgården. Genom tre unga män dras han in i ett vindlande händelseförlopp i sexhandelns gallerior, i spelkvarteren och i underjordens gångsystem. Det förflutna hemsöker honom och han minns Hedda som han aldrig slutat älska och som försvann när muren byggdes.

Staden utan kvinnor är en visionär och mångbottnad berättelse om en stad lika kusligt bisarr som trovärdig. Madeleine Hessérus fortsätter här att utforska det urbana landskap som hon också gestaltade i den kritikerrosade romanen Till Isola som gavs ut 2004.

Madeleine Hessérus har sedan debuten 1997 skrivit dramatik, novellsamlingar och romanerna Till Isola (2004) och Staden utan kvinnor (2011). Madeleine Hessérus böcker har översatts till flera språk och fått lysande recensioner. Ett ämne som hon ofta återkommer till är människans komplicerade förhållande till civilisation kontra natur, så även i Elefantens fot (2016).
Staden utan kvinnor är en mäktig och imponerande satsning, ett romanbygge av ovanlig tyngd ... Återigen visar Madeleine Hessérus att hon tveklöst och med självklarhet tillhör de få verkligt betydande och angelägna svenska författarna.

Helsingborgs Dagblad

Staden utan kvinnor är en roman som oroar och skrämmer. Den framtidsvision den målar upp fungerar också som satir över företeelser i vår tid. Läs Madeleine Hessérus också för språkets skull! Det är koncist, laddat och poetiskt.

Svenska Dagbladet

En kusligt siande saga, men också en vidsträckt kärlekshistoria och en hoppfull människoskildring.

Dalarnas Tidningar

Staden utan kvinnor är imponerande självständig, olik det mesta i den svenska samtidsprosan. Madeleine Hessérus röst i den svenska litteraturen är uppfriskande.

Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Staden utan kvinnor
 2. +
 3. Oskuldens lag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oskuldens lag av Michael Connelly (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Staden utan kvinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nej, det här var varken trovärdigt eller spännande....
  Mea, 9 april 2013

  Nej, det här var varken trovärdigt eller spännande. Jag läste hela boken inom någon vecka, men blev aldrig särskilt fängslad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Madeleine Hessérus