Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2012-04-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 112 x 27 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc
ISBN
9789127133372

Kärleken i Julia Anderssons liv

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-04-16
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Julia Andersson är en ung, engagerad textilkonstnär och brinnande feminist. Hon har redan hunnit utmana många fördomar om hur en kvinna ska vara. Julia lever tillsammans med den betydligt äldre Rune i ett förhållande som omvärlden ser med avund på – här är paret som ger varandra frihet och som pratar sig igenom alla vardagens problem ...

Av en slump träffar hon Hubert Meyer, karismatisk, förmögen och inflytelserik. En underlig kärlekshistoria tar sin början. Julia vill ha Hubert Meyer, men samtidigt fylls hon av ångest inför deras korta möten. Julia lever i skärningspunkten mellan Runes krav på trohet och tidsandans krav på frihet. Hon resonerar om sin längtan med Rune, och deras relation sätts på prov – men framför allt resonerar hon med sig själv.

Åsa Moberg är journalist, översättare och författare till ett flertal böcker, bland annat Adams bok (tillsammans med Adam Inczèdy-Gombos), Hon var ingen Florence Nightingale, Kärleken i Julia Anderssons liv och Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma vatten – en bok om kärnkraft. Hon är en välkänd debattör i frågor som miljö och psykisk ohälsa.

"En ögonblicksbild från den moderna kvinnorollens tillblivelse, studsande uppåt i ett flipperspel av politik, romantik och biologi." Dagens Nyheter

"En intensiv skildring av att på ytan ha ett jämställt, respektfullt förhållande där mannen håller i ett osynligt koppel. I boken säger Julia Andersson/Åsa Moberg: 'Jag försöker befria mig. Men det sitter i.' De orden klingar kvar efter läsningen." Rakel Chukri, Sydsvenskans kulturchef
Jo faktiskt, hon måste ha varit först ut att skriva en så sexuellt explicit, självbiografisk roman om kvinnoliv i det moderna Sverige.

Expressen

Det är livet sett med en ung och sällsynt receptiv kvinnas blick.

Aftonbladet

Man kan verkligen fråga sig vad det egentligen säger om vår tid, när en sådan kvinnoskildring känns både uppfriskande och sällsynt år 2011, trots att den har närmare fyrtio år på nacken.

Kristianstadbladet

Det är ett fascinerande spel som hon beskriver och hon gör det med en rättframhet som imponerar.

Arbetarbladet

Jag hade roligt under läsningen.

Värmlands folkblad

Modigt skriven är den, för dem som har modet att läsa. Igen eller på nytt.

Västerbottenskuriren

En mycket levande, mycket närvarande berättelse.

Sundsvalls Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärleken i Julia Anderssons liv
  2. +
  3. Har vi råd med männen : och andra texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Har vi råd med männen : och andra texter av Åsa Moberg (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärleken i Julia Anderssons liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det var en bok att sträckläsa. Fin skildring av en ung...
    Linnea, 27 maj 2013

    Det var en bok att sträckläsa. Fin skildring av en ung kvinna i sin egen karriär från hennes perspektiv. Kul med ett tidsdokument från 70-talet. Många av frågorna är fortfarande ofattbart aktuelle, tex frågorna om jämställdhet. I andra frågor tex om relationer, trohet etc känns det som att det är helt andra tider nu.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Moberg