Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-06-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Illustratör/Fotograf
Bo Furugren
Dimensioner
247 x 195 x 23 mm
Vikt
806 g
SAB
Qdfd,636.1
ISBN
9789127133785
Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi (inbunden)

Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-06-15
459
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hästen har tjänat människan i tusentals år. Många av hästens tidigare användningsområden har försvunnit, men flera nya har uppstått. Mångfalden av användningsområden och antal hästraser har aldrig varit större i Sverige än i dag. Nya användare och hästägare tillkommer hela tiden, och behöver kunskap och förståelse för hästens beteende, utfodring, anatomi, fysiologi och avel. Boken är skriven som en fakta- och lärobok för hästintresserade i allmänhet och för de elever som läser kurser i hästkunskap i gymnasieskolan. Boken inleds med korta avsnitt om hästens användningsområden, historia, raser, signalement, färger och tecken. Det fortsatta innehållet omfattar hästens beteende, utfodring, fodermedel, näringsbehov och foderspjälkning, hästens exteriör, gångarter, rörelseapparat, cirkulation och andning, fortplantning, förebyggande vård, genetik och avel. Boken är rikt illustrerad med teckningar och fotografier.

Bo Furugren är en mycket kunnig hästmänniska och en av landets främsta experter på hästars färger. Det är han som skrivit häst- och riduppslagsorden i NE, där han även medverkat med illustrationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi
 2. +
 3. Hästens färger : genetik och historik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hästens färger : genetik och historik av Bo Furugren (häftad).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omfattande introduktion
  Marcus Myhr, 12 september 2016

  Lite om allt och är en bra grund till hästkunskap. Levande språk och vetenskapliga fördjupningar blandat med mer praktiska kunskaper.

 2. Med hänsyn till formatet mycket bra. Vi har ju alla...
  gun hilmerby, 18 juli 2013

  Med hänsyn till formatet mycket bra. Vi har ju alla olika nivåer på våra hästkunskaper allt från vi som är uppfödda " bland hästar" och förkovrat oss genom självstudier i tryckt form och genom att umgås med dessa fanstastiska fyrfotingar. Lite kurser och kliniks samt bra tränare ger en god insikt.
  Så har vi de som bara gått på ridskola och där finns ju mycket att önska om insikt och kunskap om anatomi, utfodring och träning.

 3. En riktigt bra bok som har varit värd att vänta på!...
  Lina, 1 juli 2013

  En riktigt bra bok som har varit värd att vänta på! Innehåller de mest viktiga delarna gällande hästens härkomst, biologinoch anatomi! Trevliga och lättförklarade bilder.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Hästens färger : genetik och historik

  Bo Furugren

  Sedan första upplagan kom ut på Natur och Kultur/LTs förlag har det hänt mycket inom hästfärgernas genetik. Genetiken har kommit med många svar på sådant som tidigare varit okänt och nya färger har tillkommit. Det har varit många rapporter att läs...