Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-03-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
van der Kwast Gissberg, Stefan (form) / van der Kwast Gissberg, Karin (form) / Skogkvist, Fredrik (foto)
Dimensioner
260 x 190 x 20 mm
Vikt
761 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789127134027

Drick! : vin, öl och sprit med Alf Tumble - hemma och på krogen

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-23

Slutsåld

Varför är Madeira godast till blodpudding? Vilket flygbolag har bästa vinlistan? Och vilken bärs gör sig egentligen bäst i garderoben?

I Drick! guidas du genom vinlistor, barstolar och ölkranar nyfiket, avdramatiserat och bortom allt snobberi. Du möter vinet, ölen och spriten i sammanhang du känner igen: söndagsmiddagen, krogen, cocktailbaren, festen, smörgåsbordet, puben, resan och butiken. Vill du läsa om druvkloner, jäststammar och appellationsregler finns det andra böcker. Drick! är en handbok av praktiskt snitt, skriven och tillägnad alla som helt enkelt vill dricka lite bättre.

Alf Tumble är house-djn och musikproducenten som via sommelierstudier förlorade sig i vinets värld. Idag delas passionen lika mellan vin, öl, sprit och disco. Han skriver bl.a. i Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Gourmet, Livets goda, Whisky & Bourbon, Expressen och på Popit.nu.

'Drick!' är egentligen den perfekta boken för den nyfiket intresserade som vill ha en introduktionskurs i dryckens värld, men även för en mer insatt läsare finns här mycket att hämta, inte minst kul kuriosa, annorlunda provningstips och allmän inspiration. Tumble är dessutom en skicklig skribent vilket gör boken till en högst angenäm läsupplevelse.

Andreas Grube, Vin & Bar-Journalen

I en förutsägbar och likriktad kokboksutgivning sticker Alf Tumbles Drick! (Natur & Kultur) ut lika mycket som Stardusts Music sounds better with you gör på ett dansgolv. Det gäller både Fredrik Skogkvists fotografier och Alf Tumbles eget språk och egna infallsvinklar.

Jan Gradvall, DI Weekend

Det handlar om att dricka bättre i alla möjliga sammanhang; på middagen, på krogen och på resan till exempel. Och det handlar om alla drycker vin, sprit och öl.

Joel Linderoth, BeerSweden

Det är en fantastiskt användbar bok för den som tycker det är viktigare att uppleva vinet än att veta vilka druvor som ingår men lika viktig för den som fastnat prestigefyllda blindprovningar och behöver släppa loss och bara DRICKA. Avspänt kunnigt och som vanligt välskrivet.

Anders Öhman, Öhman Mat & Vin

DJn Alf Tumble har släppt det som jag önskar någon kunde gjort för flera år sen en bok om god dryck som är så avslappnad men ändå personlig att den inte avskräcker alla de som inte när sommelierdrömmar, men ändå vill veta mer om vad de har i glaset. Bara det att Drick! ägnar ett uppslag åt vad man dricker på efterfesten gör den värd att köpa (hint: man ska inte dricka något dyrt).

Johan Hedberg, Matgeek

Äntligen, äntligen, äntligen kommer det en modern, vaken, rolig, initierad, osnobbig och inspirerande bok om alkohol! Som speglar dagens moderna samhälle, hur vi lever och hur vi vill dricka. Köp en till dig själv och fler att ge bort.

Elle Mat & Vin

Sommelieren och skribenten Alf Tumble har ett avslappnat, men initierat och engagerat, förhållningssätt till allehanda drycker. Detta delar han med sig av i boken Drick!, där man kan läsa om såväl hur man kryddar sin egen snaps som vilka flygbolag som har bäst känsla för vin.

Sofia Larsson, Icon Magazine

På det hela taget en otroligt mysig och härlig bok som jag har en känsla av lär lyssnas på en och annan gång, perfekt att slappna av till. Betyg: 9/10

Patrick Bjelkengren, Humligheter om ljudboken

Precis som alla bra populärkulturmissionärer drivs han av en vilja att dela med sig av sina upplevelser till andra, utan att det för den skull innebär att ribban placeras på en nivå så att det blir folkligt och utslätat. Alla som vill får följa med. Men alla kommer inte att vilja göra det, och det är helt okej att avstå.

Jonas Grönlund, Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Drick! : vin, öl och sprit med Alf Tumble - hemma och på krogen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alltför ytlig - jag hade föredragit ett något smalare,...
  cgb, 29 juli 2013

  Alltför ytlig - jag hade föredragit ett något smalare, men djupare perspektiv.
  Jag tycker inte att boken tillför så mycket kunskaper i ämnet drycker.

 2. Innehållsrik, snygg, kul, med nya vinklingar - men...
  Vingård (Stockholm), 14 april 2013

  Innehållsrik, snygg, kul, med nya vinklingar - men kanske framför allt modern. Jag blev medlem i Munskänkarna 1967 och gick ur 1969 för att det var så tråkigt. Sedan dess har jag druckit allt jag kommit över i en strid ström. Alltifrån Bordeauxviner som kokat upp i bakluckan medan vi var på stranden i Cassis (funkade bra) till Mekongwhisky på barer i Thailand (funkade mindre bra). Därför uppskattar jag att någon tar ett nytt och mindre gravallvarligt grepp på drycker och drickande. För det är... Läs hela recensionen

 3. Alf, Fick hem boken i går. "Grattis!" räcker inte...
  Jan, 14 april 2013

  Alf,

  Fick hem boken i går. "Grattis!" räcker inte långt för att beskriva vad en gammal fackboksförläggare kände när den gled ur emballaget.

  Så utomordentligt snyggt producerad! "En kille som har ett så gott öga måste ha en intressant näsa", det borde vara det givna intrycket för alla som tar boken i handen. När man läser börjar man genast le. På en del ställen skratta rakt ut. Det är inte ofta man håller i en bok som känns så helgjuten i alla avseenden. Briljant Alf! Briljant!

  Keep going!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Alf Tumble