Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2013-09-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Studio Mathias Päres (form) / Drevstam, Charlie (foto)
Dimensioner
270 x 210 x 25 mm
Vikt
861 g
ISBN
9789127134102
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen (inbunden)

Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen

(18 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-21
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Det är nästan så att man är frestad att utropa "äntligen!" på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet."

Fastfood Magazine

"Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok."

Västerviks-Tidningen

I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.

Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.

Gareth Jones: "Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt - riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende."

Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.

David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.

Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.

Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.

Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."

"Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över."

Caroline Elfving, Books & Dreams

"Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet."

Ica-Kuriren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Rose-Marie Kristensen, 4 februari 2021

  En otroligt inspirerande och vacker bok som beskriver processen tydligt. Även stort plus att det inte bara är recept på korv utan hela måltider.

 2. Inte bara korv
  Britt-Marie , 19 augusti 2015

  En inspirerande bok om med recept från alla världens hörn. Ett plus med boken är att den ger recept på hela rätter - korv med passande tillbehör.

 3. Kul bok
  Bengt Ekström, 25 december 2014

  Tänker göra vad jag tycker ser roligt o gott ut har provat senap men kommer troligen att göra om tillvägagångssätt ändå

 4. Nya korvar tillagas
  Cissi, 8 april 2014

  Denna bok hade mycket inspirerande recept, vi hann redan första helgen prova att göra några. Det finns flera nya favoriter i denna bok då det gäller hemlagad korv

 5. Kul recept
  Mona Blomster, 10 februari 2014

  En utmärkt present till en korvtokig son. Man bör dock inte vara absolut nybörjare på korvstoppning. Boken har roliga och goda korvrecept.

 6. Underbart vacker, informativ och inspirerande bok för...
  AnnaPanna, 13 januari 2014

  Underbart vacker, informativ och inspirerande bok för alla som gillar riktigt god korv! Bra recept, härligt avslappnad attityd. Enda skälet till att femte stjärnan saknas är att det är något otydligt beskrivet hur tillagningen av korven (när den väl är knuten och klar) ska gå till, annars en fullträff.

 7. Min man fick den i julklapp och var mycket nöjd, både...
  Helena Broström, 31 december 2013

  Min man fick den i julklapp och var mycket nöjd, både bra recept, fina menyförslag och en trevlig historia om hur de kom igång. Bokens omslag är ju väldigt snyggt också.

 8. Massor av recept men allt verkar i grunden vara samma...
  -, 31 oktober 2013

  Massor av recept men allt verkar i grunden vara samma korv. Hur kan lökpulver (!) och ingefära vara grundingredienser i alla korvar. Inte går det ihop med alla andra kryddningar. En stor besvikelse.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna